Οι Τοξότες, σαν ζώδιο της φωτιάς, είναι παθιασμένα πλάσματα. Η μάθηση, τα ταξίδια και η φιλοσοφία τους έλκουν και καθορίζουν τη ζωή τους. Παρόλα αυτά, αυτά τους τα στοιχεία, πολλές φορές τους δημιουργούν προβλήματα. Διάβασε παρακάτω δέκα σκληρές αλήθειες για αυτό το μεταβλητό ζώδιο.

Είναι ένα από τα πιο περίεργα ζώδια του ζωδιακού

Όταν λέμε περίεργα, εννοούμε πως θέλουν να μάθουν τα πάντα. Έχουν μια τεράστια δίψα για ζωή, μάθηση και έξοδο από τη ρουτίνα. Θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσμο, την αλήθεια, όσα περισσότερα γίνεται. Από τους Τοξότες δε μπορείς να περιμένεις ηρεμία, ζουν πάντα για την επόμενη εμπειρία, πληροφορία, περιπέτεια.

Είναι αισιόδοξοι

Είναι τόσο αισιόδοξοι, που συχνά σκέφτονται περισσότερο το μέλλον παρά το παρόν. Έχουν την πεποίθηση ότι η ζωή τους θα είναι απλώς τέλεια, οπότε δίνουν τόση βάση στο μέλλον και στο “μετά” που δεν παίρνουν μια μικρή ανάσα για να δουν το τώρα τους. Αυτό δε σημαίνει πως είναι αχάριστοι. Μάλλον είναι περισσότερο περίεργοι για την επόμενη νέα περιπέτεια που τους περιμένει στη γωνία.

Είναι ανυπόμονοι

Όταν θέλουν κάτι, το θέλουν τώρα. Δε μπορούν να περιμένουν. Αν έχεις πετύχει άτομο στο ασανσέρ που πατούσε συνεχόμενα το κουμπί του ορόφου που ήθελε να πάει, λες και έτσι, θα κάνει πιο γρήγορα, μάλλον ήταν Τοξότης.

Αυτή η ανυπομονησία αφορά και τις σχέσεις τους. Θέλουν αυθορμητισμό και η πολλή σκέψη τους απωθεί.

Αγαπούν τα ταξίδια

Ο Τοξότης είναι ο traveller του ζωδιακού. Συνεχώς οργανώνει νέα ταξίδια και βρίσκει νέους προορισμούς. Αυτό τον κάνει να μη μπορεί να μείνει για καιρό σε μια σχέση ή να προκαλεί ανασφάλεια στους/στις συντρόφους του με τη συνεχόμενη απουσία του.

Δεν τους ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες και αυτό τους δημιουργεί προβλήματα

Είναι τόσο αυθόρμητο αυτό το ζώδιο που σχεδόν δε σκέφτεται πριν μιλήσει ή πριν πράξει. Το γεγονός ότι δε σκέφτεται έστω και λίγο τις λεπτομέρειες του δημιουργεί προβλήματα, καθώς μπορεί και να εγείρει αντιπαραθέσεις άθελά του.

Δεν αντέχουν τους clingy ανθρώπους

Η περιέργεια και η αγάπη τους για τα ταξίδια, τους κάνουν αυτόματα πολύ αυτάρκεις και ανεξάρτητους. Θέλουν να έχουν τον χώρο τους και βαθιά μέσα τους νιώθουν πως δε χρειάζονται βοήθεια για να καταφέρουν όσα θέλουν. Αυτό ακριβώς τους χωρίζει από ανθρώπους που “κρέμονται” πάνω τους. Το να αισθάνονται πως κάποιος τους έχει τόσο παθολογικά ανάγκη, τους πιέζει και τελικά τους απωθεί.

Δεν παίρνουν τίποτα σοβαρά

Για τους Τοξότες όλα είναι παιχνίδι. Αν για κάποιο λόγο τους ζητηθεί να είναι σοβαροί, θα νιώσουν καταπιεσμένοι και dead inside. Ακόμα και στην πιο δραματική κατάσταση, θα προσδώσουν λίγο χιούμορ. Αυτό δεν το κάνουν μόνο με τα προβλήματα των άλλων. Το κάνουν και με τα δικά τους.

Έχουν μια ιδεαλιστική σκοπιά για τον κόσμο

Λόγω της αισιοδοξίας του, ο Τοξότης βλέπει τον κόσμο όπως θα ήθελε να είναι και όχι όπως είναι πραγματικά. Το μυαλό του πολλές φορές είναι στα σύννεφα και ο ιδεαλισμός του ξεπερνάει κάθε όριο. Ακόμα και τις φορές που είναι απαραίτητος λίγος ρεαλισμός.

Έχει καλοσύνη μέσα του

Ο Τοξότης είναι ένα παιδί στην ψυχή. Έχει απίστευτη καλοσύνη, ακόμα και τις φορές που γίνεται ωμός, και λέει πράγματα που είναι σκληρά. Αγαπά την αλήθεια, και θεωρεί πως με την άφιλτρη ειλικρίνειά του βοηθάει τον άλλο.

featured image: Elite Daily