Η Ελεάνα Λίμα είναι γυμνάστρια, ο άνθρωπος πίσω από το L.I.M.A fit και η female captain των adidas runners athens, αφού θα τη βρεις να τρέχει με τους adidas Runners. Ως νέα μαμά, σε πολλά από τα video με τις ασκήσεις της θα δεις τη μικρή της κόρη να προσπαθεί να αντιγράψει τις ασκήσεις ή να ξεκουράζεται σε ένα Bosu απολαμβάνοντας να βλέπει τους άλλους να γυμνάζονται. Για την Ελεάννα, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση είναι τα βασικά υλικά που χρειάζονται για να φτάσεις να πεις “ναι, τελικά είμαι αυθεντικός”.

Ποιο κομμάτι σου θεωρείς το πιο γνήσιο απ’ όλα;

Όλα! Είμαι ένας άνθρωπος αυθεντικός και ειλικρινής , είμαι πάντα ο εαυτός μου χωρίς να κρύβω ποια πραγματικά είμαι. Είμαι μητέρα, σύζυγος, επιχειρηματίας, έχω δυσκολίες έχω άγχος έχω πίεση, είμαι χαρούμενη λυπημένη. Είμαι άνθρωπος!

Σε μια εποχή που κυριαρχεί η υποκρισία, τι σε κάνει να παραμένεις αυθεντικός;

Τώρα πια το παιδί μου καθώς θέλω να είμαι παράδειγμα για εκείνη. Μήπως και κάποια στιγμή γίνει ο κόσμος μας καλύτερος!

Ποιο κομμάτι είναι πραγματικά γνήσιο μέσα στη δική σου καθημερινότητα; 

Προσπαθώ να είναι όλα γνήσια στην καθημερινότητα μου. Η επικοινωνία μου με τους ανθρώπους η σχέση μου με την οικογένεια μου ακόμα και η αγάπη μου για τον σκύλο μου! Σίγουρα δεν είμαι τέλεια αλλά τουλάχιστον προσπαθώ!

Τι θα μπορούσε να κάνει την κοινωνία μας λίγο πιο αυθεντική;

Να είμαστε ο εαυτός μας και να τον σεβόμαστε, να είμαστε ειλικρινείς, να ακούμε τον συνάνθρωπό μας, να αγαπάμε, να βοηθάμε, να χαμογελάμε! Λίγο απ όλα αυτά ίσως η κοινωνία μας γίνει καλύτερη. Δωρεάν είναι!

Νιώθεις ότι τονώνεις την αυθεντικότητα σου όταν …

Όταν σέβομαι τον εαυτό μου. Έτσι με σέβονται και οι άλλοι! Αλληλοσεβασμός!

Στον χώρο σου είναι προτέρημα να είσαι αυθεντικός ή όχι;

Οι γυμναστές είμαστε και “ψυχολόγοι”. Είναι σημαντικό να έχουμε μια αυθεντική και ειλικρινής σχέση με τον ασκούμενο μας. Μόνο έτσι θα μας εμπιστευτεί και θα φτάσουμε στο στόχο του μαζι! Η εμπειρία μου δείχνει ότι όλα αυτά τα χρόνια όταν είσαι αυθεντικός οι άνθρωποι το εκτιμούν. Μόνο έτσι θα ανέβεις στην κορυφή χωρίς να πέσεις απότομα.

Αντέχει η κοινωνία τους αυθεντικούς ανθρώπους;

Στην εποχή που ζούμε η υποκρισία και το φαίνεσθαι επικρατούν αλλά υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που μπορούν να γίνουν παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους. Είδα τις προάλλες ένα βίντεο με μια γιαγιά που χειροκροτούσε όλους τους δρομείς από τον μαραθώνιο της Αθήνας σαν να ήταν όλοι παιδιά της. Αυτός είναι αυθεντικός άνθρωπος γεμάτος με αγάπη και καλοσύνη! Ας βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας όπως η γιαγιά για έναν καλύτερο κόσμο αγγελικά πλασμένο!

Τελικά, τι σημαίνει για σένα η «αυθεντικότητα»;

Να αφήσουμε την εικόνα αυτού που πιστεύουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε και να αγκαλιάσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε!

Φωτογραφία: Ραφαήλ Φωτόπουλος

Το outfit της Ελεάννας μπορείς να το βρεις στο adidas Originals (Καλαμιώτου 5 & Αθηναΐδος, Αθήνα) & στο adidas.gr/originals

#adidasOriginals #1000Originals #adidasgr