Τα έλαια περιποίησης αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια βασικό βήμα περιποίησης των γυναικών της Ανατολής. Εντάσσοντάς τα σε διάφορα βήματα της ιεροτελεστίας ομορφιάς τους κατάφερναν να παίρνουν όλα τα οφέλη τους. Τόσο στα μαλλιά, όσο και στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο τα έλαια έθρεφαν και ενυδάτωναν, χαρίζοντας μιαν όψη υγείας και φρεσκάδας. Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια στροφή προς τα μυστικά περιποίησης των γυναικών της Ανατολής, έφτασε η στιγμή να μάθουμε περισσότερα για αυτό τον θησαυρό της ομορφιάς μας.

Έφτασε η ώρα να απαντήσουμε όλα τα πώς, πού, τι, που αφορούν τα έλαια περιποίησης

Οι περισσότερες από εμάς είναι πιθανό να έχουμε ήδη εντάξει με κάποιο τρόπο τα έλαια στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Η χρήση στο σώμα, ως ενυδατικό φιλμ, φαντάζει ως η πιο ασφαλής επιλογή. Πράγματι, ειδικά τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, τα έλαια κάνουν θαύματα. Ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το δέρμα βοηθώντας το να ανταπεξέλθει στις χαμηλές θερμοκρασίες.

huffpost.com

Μια επιπλέον χρήση είναι αυτή στα μαλλιά

Είτε ως pre-wash μάσκα ενυδάτωσης είτε ακόμα και στις άκρες των μαλλιών ως leave-in conditioner. Στην πρώτη περίπτωση, αφού το απλώσουμε από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, το αφήνουμε για όση περισσότερη ώρα μπορούμε. Ιδανικά, το αφήνουμε όλη τη νύχτα και λουζόμαστε το επόμενο πρωί. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε ώστε το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ζεστό και να περάσουμε δύο χέρια σαμπουάν. Extra sos σημείο υπάρχει και στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κάποιο έλαιο ως leave-in conditioner. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλουμε μετά στα μαλλιά μας σίδερο ισιώματος και οποιοδήποτε εργαλείο θερμότητας. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το να τηγανίζαμε τα μαλλιά μας.

Τελευταία χρήση, η οποία ήταν και η λιγότερο δημοφιλής μέχρι πρότινος είναι η περιποίηση του προσώπου χρησιμοποιώντας έλαια

Κάτι τέτοιο μπορεί να φαντάζει λίγο πιο λογικό για τις ξηρές επιδερμίδες, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου και στις λιπαρές. Τα έλαια που προορίζονται για το πρόσωπο είναι ξηρά έλαια. Τούτο σημαίνει ότι δεν αφήνουν υπολείμματα λιπαρότητας. Αντίθετα απορροφώνται τελείως αφήνοντας το δέρμα μαλακό και ενυδατωμένο. Το μεγάλο μυστικό που πρέπει να έχεις υπ’ όψιν είναι η σειρά εφαρμογής του. Πιο συγκεκριμένα αποτελεί το τελευταίο βήμα που θα κλειδώσει τη δράση όλων των skincare steps που προηγήθηκαν. Σε περίπτωση που έχεις ένα ιδιαίτερα λιπαρό δέρμα μπορείς να εφαρμόσεις το έλαιο της αρεσκείας σου ως κομμάτι της βραδινής σου περιποίησης. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγεις να «φορτώσεις» το δέρμα σου μέσα στη μέρα.

Δες ακόμα:

Όλον αυτόν τον καιρό χρησιμοποιείς τη μάσκα μαλλιών με λάθος τρόπο


Featured image: Fashiontwinstinct