Καλοί και οι φίλοι και οι γνωστοί, καλή και η οικογένειά και ο εκάστοτε σύντροφος και οι λοιποί συγγενείς! Όλοι καλοί είναι αλλά με τη μοναξιά δεν παραβγαίνει κάνεις. Τι εννοώ:

beach-escape-girl-goal-Favim.com-3290765 Θέλω την ηρεμία μου και για να είμαι ειλικρινής την αποζητώ. Απολαμβάνω τις βόλτες που κάνω μόνη μου, αυτές που χάνομαι και δε θέλω να με βρούνε κιόλας. Στους μεγάλους περιπάτους μου που με τέρμα τη μουσική στ’ ακουστικά ξαφνικά δε γνωρίζω κανέναν. Γιατί η υψηλή ένταση δε βλάπτει μόνο την ακοή μου αλλά κατά καιρούς και τη κοινωνικότητα μου μη σου πω και τους καλούς μου τρόπους. Κοινώς δε σε άκουσα δε σε είδα!

Πότε δε κατάλαβα τους ανθρώπους που δεν άντεχαν να μένουν λεπτό μόνοι τους και αναζητούσαν συνεχώς μια συντροφιά έστω κι αν αυτή ήταν της παρηγοριάς. Συναντάς ανθρώπους που σε μέσα μαζικής μεταφοράς (βλ. λεωφορεία, καράβια, αεροπλάνα) έχουν διάθεση να σου εξιστορήσουν τα της ζωής τους με την ίδια ευκολία που η Μπήλιου ανακοινώνει τη σελήνη στη Παρθένο.Κι εκεί πάλι το handsfree έρχεται να με σώσει.. Free όνομα και πράγμα που λένε! Θεωρώ ότι όλα ξεκινάνε όταν αρχίσουμε να μπερδεύουμε τη μοναξιά με την ανεξαρτησία. Το ότι επιλέγω να πάω για καφέ μόνη μου ή να παρακολουθήσω ένα θέατρο μόνη μου δε σημαίνει ότι η καημένη δεν έχω ούτε τρίτου βαθμού συγγενείς αλλά ότι κάπως έτσι εγώ τα απολαμβάνω όλα αυτά πολύ περισσότερο. Απολαμβάνω να πηγαίνω για καφέ μόνη μου και να γράφω ή να διαβάζω ένα βιβλίο να πηγαίνω σινεμά ή θέατρο χωρίς να σχολιάζει η παρέα μου να κάνω τις βόλτες μου χωρίς να έχω το άγχος να ακολουθήσω το πρόγραμμα κάποιου άλλου. Όσο δε για τα ταξίδια ως μοναχικές εμπειρίες ζωής αυτά είναι που σε κάνουν να πιστέψεις έστω και ψευδώς ότι μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο. Είναι φορές λοιπόν που και τον εαυτό μου που κουβαλάω είναι αρκετός για παρέα! Το ιδεατό στην όλη υπόθεση είναι να καταφέρεις να κρατήσεις ισορροπίες. Το να γραπώνεσαι από τον οποιοδήποτε για ένα καφέ, μια βόλτα μια σχέση δεν είναι λύση όπως επίσης το να είσαι τόσο μοναχικός που να σε χάνουν οι δικοί σου και να εκπέμπουν κάθε τόσο amber alert. Το να είσαι όμως ανεξάρτητος είναι το κλειδί της επιτυχίας για να κάνεις και με τους πολλούς και με τους λίγους. Επί της ουσίας με τον έναν δηλαδή τον εαυτό σου! Γιατί αν ο τελευταίος περνάει καλά μαζί σου κι εσύ μαζί του έχεις καταφέρει να στείλεις για πρόωρη σύνταξη πολλούς ψυχολόγους. Έχεις καταφέρει να πάρεις μια ιδέα από το τι είναι αυτό που τελικά θες, αναζητάς, ονειρεύεσαι, περιμένεις οπότε και οι κάθε είδους σχέσεις μετά γίνονται πιο εύκολες πιο ξεκάθαρες. Να στέκεσαι στα πόδια σου και να μην περιμένεις κανένα να σου δώσει αυτό που μπορείς να πάρεις και μόνος σου. Να αφουγκράζεσαι τα δικά σου θέλω και τις δικές σου ανάγκες και να μπορείς να τα κυνηγάς μόνος σου. Να έχεις τη στήριξη και την αγάπη όλων αλλά να πατάς στη γη με τα δικά σου πόδια και να πετάς ψηλά με τα δικά σου φτερά.

Catherine Markaki