Συμφωνούμε ότι τα υγιή μαλλιά είναι όμορφα. Ίσως συμφωνούμε ότι και τα ίσια, λεία μαλλιά είναι όμορφα. Σίγουρα όμως υπογράφουμε όλοι ότι η θυσία των μαλλιών μας κάτω από τις καυτές πλάκες του ισιωτικού είναι κάτι που δεν αξίζει προκειμένου να έχουμε πρόσκαιρα μία όμορφη εικόνα. Γιατί μακροπρόθεσμα η φθορά φανερώνεται στην τρίχα και πλέον τα μαλλιά μας έχουν χάσει το βασικό στοιχείο και ζητούμενο: την υγεία τους.

Να σου συστήσουμε τη νέα μας αγάπη: το Dyson Airstrait. Πρόκειται για ένα εργαλείο που ισιώνει απευθείας τα βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά χωρίς καυτές πλάκες – μόνο με θερμό αέρα – προστατεύοντάς τα από τη φθορά που προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες στην τρίχα. Επιτέλους κάποιος το σκέφτηκε!

Τι λείπει από τη φροντίδα των μαλλιών μας που το φέρνει το Dyson Airstrait;

Το Airstrait είναι το νέο καινοτόμο ισιωτικό με αέρα της Dyson. Ωστόσο, σε αντίθεση με το οποιοδήποτε ισιωτικό, το Airstrait δεν χρησιμοποιεί θερμαινόμενες πλάκες, αλλά αέρα υψηλής ταχύτητας και υψηλής πίεσης που προβάλλεται από τους δύο βραχίονες της συσκευής σε γωνία 45 μοιρών, κατά μήκος των μαλλιών προς τα κάτω. Αυτή ακριβώς η κατεύθυνση του αέρα είναι που ισιώνει αποτελεσματικά κατά το στέγνωμα και αποκαλύπτει ένα λείο λαμπερό και φυσικό φινίρισμα με λιγότερο φριζάρισμα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά μέσω δύο αντίστοιχων λειτουργιών styling: με τη λειτουργία Wet και τη λειτουργία Dry. Διαθέτει έναν έξυπνο έλεγχο θερμότητας που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τη βέλτιστη υγεία και λάμψη των μαλλιών. Η λειτουργία Wet προσφέρει τρεις ρυθμίσεις θερμότητας (80°C, 110°C, 140°C), ενώ η λειτουργία Dry προσφέρει δύο ρυθμίσεις θερμοκρασίας συν μια “Boost” (120°C, 140°C και 160°C) για μέγιστη απόδοση στο styling.

Για να ισιώσεις από βρεγμένα μαλλιά (wet), απαιτείται υψηλότερη ροή αέρα για να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Ωστόσο, απαιτείται λιγότερη θερμότητα για να διαμορφωθούν οι δεσμοί στο νέο σχήμα. Για να ισιώσεις τα στεγνά μαλλιά (dry), απαιτείται υψηλότερη θερμοκρασία για να σπάσουν και να διαμορφωθούν εκ νέου οι δεσμοί των μαλλιών στο νέο σχήμα και λιγότερη ροή αέρα καθώς τα μαλλιά είναι ήδη στεγνά.

Ο έξυπνος έλεγχος θερμότητας μετρά και ρυθμίζει τη θερμοκρασία της ροής του αέρα έως και 30 φορές το δευτερόλεπτο, διασφαλίζοντας ότι η ροή του αέρα δεν υπερβαίνει την απαιτούμενη θερμοκρασία, αποτρέποντας τη φθορά από την υπερβολική θερμότητα και προστατεύοντας τη φυσική λάμψη των μαλλιών.

Η νέα αγαπημένη μας συσκευή διαθέτει έγχρωμη οθόνη LCD υψηλής ευκρίνειας που εμφανίζει τις ρυθμίσεις της ροής αέρα και της θερμοκρασίας -οι ενδείξεις στις οθόνες των συσκευών της Dyson είναι διαχρονικά αγαπημένο μας στοιχείο του συγκεκριμένου brand.

Ένα άλλο πρακτικό στοιχείο της συσκευής είναι ότι μετά από τρία δευτερόλεπτα αδράνειας, η συσκευή μπαίνει σε αυτόματη λειτουργία παύσης και χρειάζεται απλώς να μετακινήσεις τη συσκευή για να επανεκκινήσεις τη ροή του αέρα.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το Dyson Airstrait

Μόλις ενεργοποιήσεις τη συσκευή, θα δείς τις ρυθμίσεις να εμφανίζονται στην οθόνη LCD. Αφού επιλέξεις τη λειτουργία που προτιμάς πλησίασε το Airstrait κοντά στη ρίζα των μαλλιών σου με την οθόνη να είναι στραμμένη προς τα πάνω. Μόλις ξεκινήσει αυτόματα η ροή του αέρα, κύλισε αργά τη συσκευή προς τα κάτω κατά μήκος των μαλλιών σου, όπως θα έκανες και με ένα συμβατικό ισιωτικό μαλλιών. Η αργή κίνηση είναι απαραίτητη για να επιτρέψεις στον αέρα να φροντίσει κάθε τμήμα της τρίχας. Συνήθως, ένα έως τρία περάσματα είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Συνέχισε μέχρι να ολοκληρώσεις όλες τις τούφες.

Τα πλεονεκτήματα

Η ρουτίνα, απλοποιημένη: Ταυτόχρονο στέγνωμα και ίσιωμα μειώνει τα βήματα από 2 σε 1. Αυτό απλοποιεί τη ρουτίνα του χρήστη. Εκεί που πριν χρειαζόταν σεσουάρ και στη συνέχεια ισιωτικό για να έχουμε ίσιο στυλ, τώρα αυτό μπορεί να γίνει με μία μόνο συσκευή, πιο γρήγορα.

Χωρίς υπερβολική θερμότητα: Το styling των βρεγμένων μαλλιών είναι πιο υγιεινό για τα μαλλιά – αυτό συμβαίνει επειδή όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, οι μοριακοί δεσμοί είναι πιο εύκαμπτοι, που σημαίνει ότι μπορείς να τους διαμορφώσεις χωρίς τη χρήση επιβλαβούς υπερβολικής θερμότητας.

Το να μην χρειάζεται να εξαρτόμαστε από ακραίες θερμοκρασίες μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας δυνατά και να μειώσουμε το σπάσιμο.

Ας εκμεταλλευτούμε τον αέρα κι ας αφήσουμε στην άκρη τις καυτές πλάκες με την υπερβολική θερμότητα. Ο αέρας υψηλής πίεσης μπορεί να διανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλη το μήκος των μαλλιών κατά τη διάρκεια του styling – που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε υπερβολική θερμότητα που καταστρέφει την τρίχα. Τα μαλλιά στεγνώνουν και φορμάρονται ταυτόχρονα – με λιγότερη θερμότητα και με λιγότερη φθορά. Γιατί όμορφα μαλλιά είναι τα υγιή μαλλιά και αυτό είναι και το βασικό ζητούμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου τη σελίδα Dyson και το Instagram Account @dyson_damkalidis_distributor.