Τώρα που καλοκαιριάζει, με ρωτάτε διάφοροι: «Ρε Γιάννη, τι θα πίνουμε φέτος το καλοκαίρι;»

Drinking Habits Daquiry Savoir Ville

Η απάντηση είναι μία. Daiquiri. Daiquiri και ξερό ψωμί. Daiquiri και άγιος ο Θεός. Daiquiri και ότι θέλει ας γίνει.

Μπορείς να το πιείς με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Χωρίς πάγο, on the rocks, με τριμμένο πάγο, σε χαμηλό ποτήρι, σε ψηλό ποτήρι, σε κουπέ, σε μαρτίνι, με φράουλες, με γκρέιπφρουτ, με ανανά, με πεπόνι, ακόμα και με αβοκάντο. Όπως θέλεις μπορείς να το πιείς! Η επόμενη ερώτηση είναι: «Εσύ ρε Γιάννη πώς το πίνεις το δικό σου Daiquiri;»

Ιδού λοιπόν:

Πάρε ένα μπουκάλι λευκό Ρούμι, μπόλικα lime και ζάχαρη.

Για ένα Daiquiri:

Πάρε ένα Shaker, βάλε το χυμό από ένα lime και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακάτεψε λίγο με το κουτάλι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια πρόσθεσε μια καλή μεζούρα Λευκό ρούμι. Εμείς οι μπάρμεν λέμε οτι 60ml είναι μια καλή μεζούρα αλκοόλ, μη ξεφύγεις και πολύ. Έπειτα προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε το shaker με χάρη και στυλ. Χτύπα το καλά να παγώσει και σούρωσε σε ένα ποτήρι. Ότι ποτήρι βρεις. Αν θες βάλε και πάγο αν δεν θες μη βάλεις, πάλι φίλοι θα είμαστε. Γαρνιτούρα, σταθερά το επιβλητικό lime για να σου θυμίζει τα καλοκαίρια που ΔΕΝ πήγες στη Καραϊβική αλλά προτίμησες τη Μύκονο… Πάλι.

Αυτό λοιπόν φίλοι και φίλες είναι το Daiquiri. Θα τα αγαπήσεις, όπως το αγάπησα και εγώ, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, και άλλοι περίπου 25 εκατομμύρια ωραίοι τύποι.

 

Cheers