Η Dr. Barbara Sturm είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη μέθοδο ‘vampire facials‘, στην οποία χρησιμοποιούνται τα κύτταρα του αίματος ενός ασθενούς για την παραγωγή πρωτεϊνών, ώστε να ξεκινήσει η εκάστοτε διαδικασία επούλωσης που επιθυμεί.

Αυτή η μέθοδος εφαρμόστηκε και στο αστέρι του μπάσκετ Kobe Bryant, για να αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό στο γόνατο, γι’ αυτό και το εναλλακτικό της όνομα είναι ‘Kobe Procedure’. Έκτοτε η Sturm έχει συγκεντρώσει την προσοχή πολλών αθλητών και διασημοτήτων, ως πελάτες στην κλινική της, όπως η Kim Kardashian και η Cher. Επίσης η Sturm είναι founder και CEO εταιρίας καλλυντικών που φέρει το όνομα της και είναι ευρέως γνωστή.

Η ιστορία της

Το 2003, εφάρμοσε την ίδια μέθοδο για να αναπτύξει τη φημισμένη κρέμα προσώπου της, τη Barbara Sturm MC1, όπου αντλούνται τα κύτταρα του αίματος ενός ασθενούς και στη συνέχεια προστίθεται σε μια κρέμα που αναμειγνύεται ειδικά για τις ανάγκες του. Είχε αναπτύξει την ιδέα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα δικά της ευαίσθητα δερματικά προβλήματα και από εκεί όλα ξεκίνησαν, δημιουργώντας αυτό που η βιομηχανία ονόμασε Vampire Facial.

Επεκτάθηκε από εκεί, και το 2014 γεννήθηκε η μη τοξική σειρά skincare Molecular Cosmetics. Η συλλογή αποτελείται από δεκατρία προϊόντα και μεγαλώνει. Ένα συνηθισμένο μείγμα συστατικών είναι ο υψηλότερος βαθμός Purslane, τα  ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το βήτα-καροτένιο και το υαλουρονικό οξύ. Υπάρχουν πολλά για να αγαπήσεις σε αυτήν τη συλλογή. Όχι μόνο  ότι όλα τα προϊόντα έχουν εξαιρετική απόδοση, αλλά επίσης ότι κυκλοφορούν σε γυάλινα μπουκαλάκια που έχουν ομοιόμορφο μέγεθος (και οικολογική λύση). Ο καθαρός και απλός σχεδιασμός τους (που σημαίνει ότι μπορείς να δεις τι αγοράζεις) σε κάνει να θέλεις να αντικαταστήσεις όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείς μ’ αυτά.

Οι συμβουλές της για τέλειο δέρμα

Η Dr. Barbara Sturm υποστηρίζει ότι το τέλειο δέρμα χρειάζεται περιποίηση τόσο με ειδικά προϊόντα, όσο και με μια ισορροπημένη ζωή και διατροφή. Ο σωστός καθαρισμός, η απαλή απολέπιση, η βαθιά ενυδάτωση, η επιλογή σωστών μασκών και ορών είναι μερικές μόνο από τις συμβουλές που μοιράζεται η ίδια.

Επίσης προτείνει την προσεκτική χρήση προϊόντων που περιέχουν ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη και το γλυκολικό οξύ, τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Ενώ τονίζει τη μεγάλη σημασία χρήσης του αντηλιακού, ειδικά όταν έχουν προηγηθεί θεραπείες ή laser.