Είτε ψάχνεις για μια δόση λάμψης, είτε για ένα «όπλο» κατά των πόρων και της ακμής, υπάρχει μια κατάλληλη μάσκα που θα σε βοηθήσει σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Για την ακρίβεια, υπάρχει μια φόρμουλα για σχεδόν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει το δέρμα.

Αν νομίζεις όμως ότι μια μάσκα θα κάνει όλη τη σκληρή «δουλειά» στο πρόσωπό σου, μάλλον πρέπει να το ξανά σκεφτείς. Το skincare σε καμία περίπτωση δεν είναι one man show.

Τι συμβαίνει αν έχεις παραπάνω από ένα θέματα να αντιμετωπίσεις στο δέρμα σου; Ή αν έχεις μικτή επιδερμίδα; Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η υφή του δέρματος, τα επίπεδα ενυδάτωσης και η συμφόρηση μπορεί να διαφέρουν στις περιοχές του προσώπου σου. Μπορεί να έχεις μικτή επιδερμίδα, όταν είναι ξηρή στα μήλα και λιπαρή στο μέτωπο. Ή να έχεις φραγμένους πόρους στη μύτη και ξηρότητα κάτω από τα μάτια. Πώς θα αντιμετωπίσεις λοιπόν αυτή τη διαφορά; Φυσικά, με τη μέθοδο του double masking.

Είναι η νέα τάση στο skincare, την οποία σίγουρα έχεις δει στα  social media, όμως τι είναι ακριβώς; Ποια τα οφέλη της και πώς θα την πετύχεις; Σου έχουμε τις απαντήσεις.

Τι είναι η μέθοδος double masking;

Η απάντηση είναι εύκολη. Η μέθοδος double masking, είναι όταν χρησιμοποιούνται 2 διαφορετικές μάσκες σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου ταυτόχρονα. Μπορείς επίσης να κάνεις στρώσεις με τις μάσκες προσώπου. Είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με μια απαλή στην υφή μάσκα και μετά να εφαρμόσεις μια πιο παχύρρευστη ή μια mud mask.

Ποια είναι τα οφέλη;

Πέρα από όλα τα άλλα, το double masking μας βοηθά να περιποιηθούμε διαφορετικά προβλήματα του προσώπου την ίδια στιγμή.

Κάποια σημεία, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους. Για τους περισσότερους από εμάς, το T-zone μας (μέτωπο, μύτη και πηγούνι) είναι πιο λιπαρό από τα μάγουλα μας ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα με άργιλο, η οποία είναι καθαριστική και θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των πόρων. Την ίδια στιγμή, τα μάγουλά σου, μπορεί να είναι ξηρά ή ευαίσθητα και να χρειάζονται μια ενυδατική μάσκα, η οποία θα θρέψει και την επιδερμίδα. Σε ό,τι αφορά την περιοχή των ματιών, ξέρουμε πόσο ευαίσθητη είναι. Χρειάζεται μια μάσκα η οποία να είναι ελαφριά και κατάλληλη για εκείνη την περιοχή.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω παραπάνω από μια μάσκα την ημέρα;

Ναι, αν στοχεύουν σε διαφορετικές περιοχές ή διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις παραπάνω από μια. Ανάλογα με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, θέλεις να στοχεύεις σε διαφορετικές περιοχές και να καλύψεις διαφορετικές ανάγκες του δέρματος.

Ποιοι είναι τα καλύτερα είδη μασκών για κάθε τύπο δέρματος;

Μιας και οι τύποι δέρματος διαφέρουν μεταξύ τους, είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιούμε και διαφορετικές μάσκες σε κάθε έναν από αυτούς. Ενδεικτικά αξίζει να γνωρίζεις πως οι μάσκες με άργιλο είναι καλές για λιπαρό ή μικτό δέρμα, οι κρεμώδεις μάσκες για ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, ενώ σε όλους τους τύπους δέρματος ταιριάζουν οι μάσκες σε μορφή gel, καθώς και οι απολεπιστικές μάσκες και αυτές που βοηθούν στην αναδόμηση.

Πώς εφαρμόζεις δυο μάσκες;

Στην πράξη, είναι τόσο απλό, όσο ακούγεται. Μπορείς να χωρίσεις το πρόσωπο σου, ανάλογα με τις απαιτήσεις του και μετά να απλώσεις τις κατάλληλες μάσκες σε κάθε μέρος.

Με ποια σειρά εφαρμόζεις τις μάσκες; 

Η σειρά δεν είναι τόσο σημαντική, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές οδηγίες για να ακολουθήσεις όταν χρησιμοποιείς μάσκες. Φρόντισε να έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου πριν την εφαρμογή και να ακολουθείς τις χρονικές οδηγίες στη συσκευασία. Για τα πρακτικά, ιδανικά εφαρμόζεις πρώτα τη μάσκα καθαρισμού ή απολέπισης και μετά την αντίστοιχη για ενυδάτωση και λείανση της επιδερμίδας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συχνότητα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

featured image: Stylist