Περίμενες πως και πως αυτές τις γιορτές. Λίγο η πίεση στο γραφείο και οι καθημερινές υποχρεώσεις σε έκαναν να νιώθεις πως όλο σου τι είναι φώναζε: ΧΑΛΑΡΩΣΗ.

Και έτσι λίγο τα πάρτυ και τα απανωτά ξενύχτια άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να νιώθεις τουλάχιστον μια δεκαετία μεγαλύτερη.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό (μέρες που είναι). Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις άμεσα τη λάμψη που τόσο αποζητάς τις μέρες αυτές.

  1. Βασικό, αν όχι το βασικότερο όλων, είναι η σωστή και τακτική ενυδάτωση του οργανισμού. Χωρίς τις επαρκείς ποσότητες νερού, σε όσες κρέμες και αν επενδύσουμε, το δέρμα θα δείχνει θαμπό και άτονο. Επιπλέον είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ μετά τους πειρασμούς στους οποίους υποκύψαμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί γρήγορα και φυσικά, “εκ των έσω”.
  2. Ύπνος ο θαυματουργός: το έλεγε συνέχεια η μαμά (μην το αρνείσαι). Η αλήθεια είναι ότι οι επαρκείς ώρες ύπνου, βοηθούν στην ταχύτερη ανάπλαση των κυττάρων μας, προσδίδοντας μια λαμπερή όψη στο δέρμα.
  3. Σχολαστικός καθαρισμός της επιδερμίδας: δεδομένου ότι μετά από ένα έντονο ξενύχτι το τελευταίο πράγμα που είχες κατά νου ήταν ο καλός καθαρισμός του μακιγιάζ, είναι επιβεβλημένη η πολύ καλή αφαίρεση του και ο καθαρισμός της επιδερμίδας την επόμενη μέρα. Δε φαντάζομαι να θέλεις τα σπυράκια να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των ημερών.
  4. Απολέπιση, μάσκες κ.τ.λ.: προκειμένου να προσφέρεις μια ολοκληρωμένη φροντίδα στην επιδερμίδα σου επένδυσε σε έναν βαθύ καθαρισμό, με τη χρήση κάποιου scrub, και στην θρέψη, με τη βοήθεια εξειδικευμένων μασκών, που στοχεύουν σε κάθε σημάδι της άτονης και θαμπής επιδερμίδας.

Οι γιορτές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη κάθε σκοτούρα, μπορούμε όμως, χωρίς κόπο το τέλος τους να μας βρει πιο λαμπερές και ανανεωμένες από ποτέ.