Το dopamine dressing είναι η πιο χαρούμενη τάση διακόσμησης των τελευταίων ετών – αυτή που ξεφεύγει από την επιμελή επιλογή συνδυασμών και κατευθύνεται σε κομμάτια που προκαλούν χαρά, σε συνδυασμούς χρωμάτων που εμπνέουν και αναζωογονούν.

Αυτή η τάση χρησιμοποιεί το χρώμα, τα μοτίβα και τα έπιπλα στο σπίτι ως μέσο για να μας κάνει ευτυχισμένους. Μπορείς να ξεκινήσεις από μικρή εφαρμογή– βάζοντας ένα print και ένα χρωματιστό έπιπλο ή μπορείς να αφοσιωθείς πλήρως σε ζωηρά χρώματα, όπως το κίτρινο, το έντονο ροζ και το μπλε για προκαλέσεις έντονα συναισθήματα.

Το χρώμα είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος της τάσης, καθώς επηρεάζει άμεσα τη διάθεσή μας.

Ροζ

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Farrow & Ball (@farrowandball)

Είναι μια τολμηρή επιλογή όταν χρησιμοποιείται για ολόκληρο δωμάτιο, αλλά αρκετά ήπια για να μην είναι υπερβολική. Αυτά τα dusty ping ντουλάπια μάς άρεσαν πολύ.

Πολύχρωμα γεωμετρικά στοιχεία

Η γεωμετρία θα συνεχίσει να κυριαρχεί το 2023 και συνεχίζει να εξελίσσεται με ρίγες και ρόμβους. Οι καμπύλες συνεχίζουν να εμφανίζονται στα έπιπλα και τα μοτίβα των υφασμάτων και θα προσθέσουν απαλότητα και αίσθηση ταυτόχρονα.

Ζεστοί τόνοι

Kράτησε το δωμάτιο ουδέτερο σε γραμμές και αποχρώσεις, πρόσθεσε χρώμα στον τοίχο και κράτησε ζεστούς τόνους στα επιπλα και τα χαλιά.

Στην κρεβατοκάμαρα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HABITAT Greece (@habitatgreece)

Η τάση είναι στον πυρήνα της πολύ παιχνιδιάρικη και έτσι τα νεανικά σχήματα και μοτίβα ακολουθούν. Επίλεξε χαλιά, σεντόνια και ριχτάρια με χρώμα και άφησε τη χαρά να σε ξυπνάει κάθε πρωί.

Επιτραπέζια διακόσμηση

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oliver Bonas (@oliverbonas)

Μπορεί να μεταφραστεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού – συμπεριλαμβανομένου του τραπεζιού της κουζίνας. Στο επόμενο τραπέζι συνδύασε vintage ή μεταχειρισμένα κομμάτια με μερικά νέα αγαπημένα.

Παστέλ

Αν αγαπάς τις χαλαρωτικές αποχρώσεις, σκέψου τα παστέλ. Θα είναι ο τέλειος τρόπος για να βάλεις διακριτικά λίγη θετικότητα στην κρεβατοκάμαρά σου.