Έξυπνα tips από μια διατροφολόγο για να μη χάσεις το μέτρο την περίοδο των Χριστουγέννων

Έξυπνα tips από μια διατροφολόγο για να μη χάσεις το μέτρο την περίοδο των Χριστουγέννων

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι γεμάτη εδέσματα και γευστικούς πειρασμούς. Έξτρα κιλά στις γιορτές; Δε χρειάζεται πανικός. Ψυχραιμία! Σίγουρα θα υπάρξουν μέρες που θα φας πιο πολύ από το μέσο όρο. Η λογική της στέρησης και του συνεχούς μετρήματος σίγουρα θα σε αγχώσει και ίσως σε οδηγήσει στη ματαίωση της προσπάθειας σου.

Μερικά έξυπνα tips από τη διαιτολόγο, Σοφία Τζιότζιου, για να συνδυάσεις την απόλαυση και το μέτρο τις ημέρες των Χριστουγέννων:

o Το πρωινό παραμένει ένα πολύ σημαντικό γεύμα μέσα στην ημέρα όπως και τα snacks, τα οποία καλό είναι να μην παραλείπεις.

o Γλυκά; Ναι, αλλά με μέτρο. Στο γιορτινό τραπέζι υπάρχει ποικιλία γλυκών. Σ’ ένα μικρό πιάτο βάλε μικρά κομματάκια από τα γλυκά που σου αρέσουν. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στα γλυκίσματα που προηγούνται των εορτών προσπάθησε να τα καταναλώνεις με μέτρο με το προκαθορισμένο γεύμα σου. Εάν το snack σου είναι κάποιο φρούτο, κατανάλωσε το γλυκό σου μετά το φρούτο σου.

o Αλκοόλ; Οι γιορτές συνδέονται με την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Και εδώ το μέτρο είναι το κλειδί.

o Οι εορταστικές ημέρες είναι μια ευκαιρία να βρεθείς με αγαπημένα σου πρόσωπα, να συζητήσεις, να γελάσεις. Άφησε το πιρούνι κάτω και αφιέρωσε χρόνο στην παρέα σου και στο ποτό σου.

o Σ’ ένα γιορτινό τραπέζι υπάρχει ποικιλία από εδέσματα. Ξεκαθάρισε πρώτα στο μυαλό σου τι θέλεις περισσότερο να φας και ακολούθησε το εξής tip: Χώρισε το πιάτο σου στο ½ και γέμισε το με σαλάτα, το υπόλοιπο ½ με φαγητά που σου αρέσουν πολύ. Οπότε συνδυάζεις την ευχαρίστηση αλλά και το μέτρο.

Πέρασε καλά τις ημέρες των εορτών με δικούς σου ανθρώπους, απόλαυσε τις στιγμές χαλάρωσης και διακοπής από τις υποχρεώσεις και την καθημερινότητα σου. Ευχαριστήσου φαγητά που τις υπόλοιπες μέρες «απαγορεύονται» με μέτρο. Αυτό θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις δυναμικά το πρόγραμμα διατροφής σου μετά το πέρας των διακοπών σου.

featured image: MyDomaine
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.