Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει όλο και περισσότερο, οι περισσότεροι ψάχνουμε τρόπους να κρατάμε το σπίτι μας δροσερό, χωρίς να μπούμε στον πειρασμό να ανοίξουμε από τώρα το air condition.

Πώς μπορείς όμως να κρατήσεις το σπίτι σου δροσερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς φυσικά να εκτοξευτεί ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος; Εδώ θα δεις τους πιο απλούς τρόπους να μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν δροσερό παράδεισο!

Κουρτίνες συσκότισης

Οι κουρτίνες συσκότισης αποτελούνται από βαρύ ύφασμα και η βασική τους “δουλειά” είναι να αποτρέπουν το φως από το να μπει μέσα. Αυτές οι κουρτίνες μονώνουν φυσικά τα δωμάτια εμποδίζοντας την είσοδο του ηλιακού φωτός στο εσωτερικό τους. Μπορείς να επιλέξεις ένα ουδέτερο χρώμα και να μειώσεις έτσι την είσοδο του ηλιακού φωτός έως και 33 τοις εκατό.

Άλλαξε τα σεντόνια σου

Η αλλαγή των σεντονιών ανάλογα με την εποχή δεν είναι μόνο μια απίστευτη επιλογή για να φρεσκάρεις το δωμάτιό σου, αλλά είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να το διατηρήσεις δροσερό. Το βαμβάκι για παράδειγμα είναι ένας μια φιλικός προς τον προϋπολογισμό σου τρόπος και μια έξυπνη επιλογή για να διατηρεί το κρεβάτι σου δροσερό.

Μην κλείνεις τις μπαλκονόπορτες

Ακόμα και τους πιο ζεστούς μήνες η θερμοκρασία πέφτει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες πριν πας για ύπνο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να μη μένεις σε κάποια πολύβουη περιοχή! Φρόντισε επίσης να τα κλείσεις προτού όλο το φως του ήλιου και η ζέστη έρθουν για τα καλά το πρωί.

Πες αντίο στις λάμπες πυρακτώσεως

Η απομάκρυνση των κανονικών φώτων με CFL ή λάμπες φθορισμού ή λαμπτήρες είναι μία από τις έξυπνες τεχνικές για να βελτιώσεις τη διακόσμησή σου, αποχαιρετώντας την περιττή ζέστη. Όχι μόνο η ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και τα φώτα πυρακτώσεως εκπέμπουν θερμότητα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να κάνει το δωμάτιο ζεστό και αποπνικτικό.

Έτσι, το να αλλάξεις τις λάμπες σου μπορεί όχι μόνο να σου φέρει μείωση στον λογαριασμό του ρεύματος αλλά και δροσιά!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 εύκολοι τρόποι να νικήσεις τη μεσημεριανή υπνηλία