Το καλοκαιράκι επιτέλους έφτασε και όλοι λίγο πολύ έχουμε μπει στο αντίστοιχο mood, βλέπε ανάλαφρα ρούχα, περισσότερα ξεπορτίσματα και συχνές επισκέψεις σε ιστοσελίδες για να σχεδιάσουμε τις πολυπόθητες διακοπες μας. Κι εδώ είναι που θα εστιάσω σήμερα. Στο ζήτημα των καλοκαιρινών διακοπών. Και συγκεκριμένα στις διακοπές που κανονίζουμε όσοι είμαστε σε σχέση με ένα φιλικό μας ζευγάρι. Επέλεξα το συγκεκριμένο θέμα γιατί θεωρώ πως είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Στις διακοπές με αντροπαρέα ή κοριτσοπαρέα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Πηγαίνεις με έναν σκοπό: Να ξεδώσεις όσο περισσότερο γίνεται με μια σειρά από ατελείωτα ξενύχτια και ποτά, στιγμές που θα θυμάσαι όλο τον υπόλοιπο χρόνο και θα γελάς. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν αποφασίζεις να σχεδιάσεις διακοπές με τη σχέση σου κι ένα ακόμη φιλικό ζευγάρι. Φυσικά, κάτι τέτοιο φαντάζει ιδανικό στη θεωρία, γιατί σου επιτρέπει να συνδυάσεις τη διασκέδαση με την ηρεμία και κυρίως τη σχέση σου με τους φίλους σου. Κι εκεί κάπου είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν. Όμως μην μου άγχεσαι! Όλα αντιμετωπίζονται και με 2-3 μικρά tips μπορείτε και οι δύο πλευρές να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς ευτράπελα.

Διακοπες για τεσσερις savoir ville

Σχεδιάστε μαζί τις διακοπές σας

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά πολλά ζευγάρια πέφτουν στην παγίδα να εμπιστευτούν τον προγραμματισμό των διακοπών τους στο ζευγάρι με το οποίο θα τις μοιραστούν και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι μέγα λάθος. Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εσάς τι ακριβώς ζητάτε από τις διακοπές σας, ακόμη κι αν μιλάμε για τον κολλητό ή την κολλητή σας που έχετε περάσει τόσα και τόσα μαζί. Φροντίστε, λοιπόν, πριν κλείσετε οτιδήποτε, να συζητήσετε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που μπορούν να σας σώσουν από δυσάρεστες κατά τη γνώμη σας καταστάσεις, όπως για παράδειγμα το πού θα μείνετε ή ποιο μεταφορικό μέσο θα χρησιμοποιήσετε μέχρι εκεί. Δεύτερον, είναι σημαντικό να είστε σίγουροι από την αρχή πως κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος. Επειδή ακριβώς είστε τέσσερες διαφορετικές προσωπικότητες τα θέλω και οι ανάγκες σας μπορεί να διαφέρουν σε τρομακτικό βαθμό. Λόγου χάρη, εάν εσύ και το ταίρι σου αποζητάτε ηρεμία από τις διακοπές σας, ενώ οι φίλοι σας νιώθουν την ανάγκη να διασκεδάζουν κάθε βράδυ μέχρι πρωίας, θα ήταν προτιμότερο να το ξανασκεφτείτε. Διαφορετικά και οι δύο πλευρές θα αισθάνεστε δυσαρεστημένοι και οι διακοπές σας θα εξελιχθούν σε μαρτύριο.

Συζητήστε για το οικονομικό

Αυτό από μόνο του είναι ένα θέμα που καίει. Ολόκληρες φιλίες έχουν χαλάσει γιατί υπήρξαν τέτοιου είδους παρεξηγήσεις. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο αρκεί να κάνετε μια συζήτηση περί budget. Το ποσό που μπορεί να διαθέσει κάθε ζευγάρι για τις διακοπές του πρέπει να είναι ξεκάθαρο, γιατί αφενός πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση όσο αφορά τη διαμονή σας κι αφετέρου πολλά από τα υπόλοιπα έξοδά σας ενδεχομένως να είναι κοινά. Γενικά μιλώντας, όσο πιο κοντά είστε στον τρόπο που ξοδεύετε τα χρήματά σας στις διακοπές τόσο πιο πολλά πράγματα μπορείτε να κάνετε μαζί. Στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να δημιουργηθούν προστριβές.

Μη διστάζετε να κάνετε υποχωρήσεις

Έχετε φτάσει στον προορισμό σας. Οι διακοπές σας μόλις ξεκίνησαν και μέχρι τώρα όλα φαντάζουν ρόδινα. Όμως, ξαφνικά προκύπτουν κάποιες μικροδιαφωνίες σχετικά με αμελητέα θέματα που όμως είναι αρκετά για να σας χαλάσουν τη διάθεση. Επειδή, λοιπόν, δεν θέλετε να χαλάσετε τις καρδιές σας και κυρίως τη βδομάδα αυτή που την περιμένατε πως και πως, η λύση είναι να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Από τη στιγμή που επιλέξατε να κάνετε διακοπές με ένα ακόμη ζευγάρι, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι δεν θα συμφωνείτε σε όλα. Εσείς μπορεί να νιώθετε την ανάγκη να μείνετε στην παραλία μέχρι το απόγευμα, ενώ οι φίλοι σας να βαριούνται μετά από δύο ώρες και να θέλουν να γυρίσουν στο ξενοδοχείο. Ένα βράδυ εσείς επιλέξατε ένα χαριτωμένο μπαράκι, αλλά οι φίλοι σας είχαν αντίθετη γνώμη. Μπορώ να δώσω πολλά τέτοια παραδείγματα αλλά το πιάσατε ήδη το μήνυμα. Προσπαθήστε να βάλετε την παρέα πάνω από τον εγωισμό σας και θα βρεθεί μια μέση λύση που θα σας αφήσει όλους ευχαριστημένους. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα των διακοπών. Να περνάμε καλά χωρίς σκοτούρες και δυσάρεστα συναισθήματα.