Κατά καιρούς ακούμε για διάφορες δίαιτες που έγιναν διάσημες για τα εκπληκτικά αποτελέσματά τους. Ήρθε όμως η ώρα να μάθουμε και για μία ακόμα: τη δίαιτα Shepherd.

Τι είναι η δίαιτα Shepherd;

Μία έμπνευση της Kristina Wilds. Μίας συγγραφέως από το Κολοράντο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βασισμένο στη Βίβλο. Μιλάμε για μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και πλούσια σε λιπαρά.

Πώς λειτουργεί;

Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ξεκάθαρο. Αυτό που προτείνει ουσιαστικά αυτό το πρόγραμμα διατροφής είναι η μείωση των υδατανθράκων και η κατανάλωση περισσότερων υγιεινών τροφών.

Τι λένε οι ειδικοί;

Το θετικό αυτής της δίαιτας είναι η κατανάλωση ολόκληρων μερίδων φαγητού. “Κάτι που πραγματικά μου αρέσει σε αυτό το πρόγραμμα διατροφής είναι ότι απαιτεί τη μείωση του άγχους και τη διατήρηση μίας θετικής στάσης,” αναφέρει η Summer Yule, διατροφολόγος και υποστηρίκτρια της συγκεκριμένης δίαιτας. Ωστόσο οι λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα είναι κάπως αμφιλεγόμενες, “Δεν βλέπω κάποια διαφορά σε αντίθεση με άλλα προγράμματα απώλειας βάρους.”

Υποσημείωση: Οι κανόνες μίας δίαιτας μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της, αλλά σου προτείνουμε να μην τη δοκιμάσεις αν πρώτα δεν ερευνήσεις και μάθεις σχετικά με αυτή. Αν ο στόχος σου είναι να γίνεις πιο υγιείς, μην το αναβάλλεις άλλο.

Δες ακόμα:

Τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν αρχίσεις να πίνεις 3,5 λίτρα νερό την ημέρα

3 ερωτήσεις να κάνεις στον εαυτό σου αν δε μπορείς να σταματήσεις να τρως το βράδυ


Featured image: purewow.com Πηγή: purewow.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου