5 άτομα που εισάγουν τη διαφορετικότητα στον κόσμο της pop κουλτούραςGlamour

5 καλλιτέχνες που εισάγουν τη διαφορετικότητα στον κόσμο της pop κουλτούρας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαφορετικότητα, είναι σημαντικό να ρίξουμε μια ματιά σε όλους τους καλλιτέχνες που τη φέρνουν στη ζωή μας. Παρά τη μικρή τους εμπειρία στο χώρο ή το μικρό της ηλικίας τους δρουν ως άξια role models για όλους μας.

Διάβασε λοιπόν για 5 καλλιτέχνες του Hollywood του 2020 σύμφωνα με το Teen Vogue. Αυτοί είναι ο ορισμός που θα έπρεπε να έχει πάντα ο όρος "pop culture".

1. Kelvin Harrison Jr.

9 άτομα που εισάγουν τη διαφορετικότητα στον ορισμό του pop culture

WWD

Ο Kelvin Harrison Jr. με τη συμμετοχή του στις ταινίες Luce και Waves παρουσίασε την πολυπλοκότητα και τις δυσκολίες του να εκπροσωπείς το black masculinity. Σε συνέντευξή του τόνισε ότι πάντα επιλέγει ρόλους με βαρύτητα.

2. Millicent Simmonds

5 άτομα που έβαλαν τη διαφορετικότητα στον ορισμό του pop culture

Youtube

Η Millicent Simmonds είναι η 16χρονη κωφή ηθοποιός, που μας μάγεψε με τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στις ταινίες Wonderstruck και A Quiet Place. Έχασε την ακοή της λόγω κάποιου χαπιού σε ηλικία 11 ετών, αλλά με την καθοδήγηση και υποστήριξη της μητέρας της έγινε η ανεξάρτητη και ταλαντούχα καλλιτέχνης που είναι σήμερα. Στο Teen Vogue, ομολόγησε το όνειρό της να φέρει μια μικρή αλλαγή στον κόσμο με κάθε της ρόλο.

3. Ncuti Gatwa

5 άτομα που έβαλαν τη διαφορετικότητα στον ορισμό του pop culture

NewNowNext

Ο Ncuti Gatwa, που όλες γνωρίσαμε στη σειρά Sex Education, σίγουρα αξίζει μια θέση στους επιτυχόντες της λίστας αυτής. Ο ίδιος είναι γόνος μεταναστών από την Ρουάντα. Μεγάλωσε στις εστίες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, όπου ο πατέρας του ολοκλήρωσε μέχρι και το Διδακτορικό του. Ο ρόλος του στο Sex Education προβάλλει τις δυσκολίες του coming out, της αποδοχής από την οικογένεια σου ακόμα και αφού το κάνεις, σε συνδυασμό με τα καθημερινά άγχη του να είσαι έφηβος.

4. Kaitlyn Dever

5 άτομα που έβαλαν τη διαφορετικότητα στον ορισμό του pop culture

InStyle

Το wonderkid του Hollywood σε συνέντευξή της με την Olivia Wilde παρέθεσε ότι επιλέγει επίτηδες ρόλους που περιλαμβάνουν ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί. Συγκεκριμένα επιλέγει ρόλους που περιλαμβάνουν τραύματα και θέματα με τη σεξουαλικότητα, όπως οι ρόλοι της στο Booksmart και τη σειρά Unbelievable.

5. Dafne Keen

5 άτομα που έβαλαν τη διαφορετικότητα στον ορισμό του pop culture

Let's Work Together

Η Dafne Keen επιλέγει ρόλους χαρακτήρων που δεν ορίζονται από τις συνθήκες διαβίωσής του. Χαρακτήρες που ξεπερνάνε τις δυσκολίες όπως ο ρόλος της στη σειρά His Dark Materials.

Αφού όμως χειροκροτήσουμε τους ηθοποιούς αυτούς και "πέσουν" οι τίτλοι, ας γίνουμε όλες οι αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. #respectdiversity

featured image: Glamour
 
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.