Η δημοτικότητα των επιτραπέζιων παιχνιδιών έχει αναζωπυρωθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα. Κι όχι άδικα, αν αναλογισθούμε ότι πρόκειται για μια από τις πιο διασκεδαστικές εμπειρίες που μπορούμε να βιώσουμε είτε με φίλους είτε με την οικογένειά μας.

Για πολλούς, τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να ενισχύσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και να χτίσουν ιδιαίτερους δεσμούς με σημαντικά πρόσωπα στη ζωή τους. Για άλλους, τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένα ατέρμονo ταξίδι φαντασίας, δημιουργικότητας, γνωστικών δεξιοτήτων και στρατηγικών σκέψεων.

Όπως και να έχει, ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι και θα είναι ένας υπέροχος τρόπος να ανακαλύψουμε κρυμμένα στοιχεία του χαρακτήρα μας και να δώσουμε στην καθημερινότητά μας μια ευχάριστη πινελιά.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα αγαπημένα μας επιτραπέζια παιχνίδια, που ίσως να μην έχεις ξαναδεί.

 
Δημιουργικά επιτραπέζια για αξέχαστες βραδιές με φίλους
Public – Επιτραπέζιο Dixit, Καίσσα
 

Ξεκινάμε με ένα από τα πιο συναρπαστικά επιτραπέζια παιχνίδια. Πέντε εικόνες ανοίγουν. Έχουν όλες κάτι κοινό: μια αινιγματική πρόταση. Μια όμως από τις πέντε ανήκει στον αφηγητή που αναλαμβάνει την περιγραφή της εικόνας. Οι παίκτες θα πρέπει να επιστρατεύσουν τη διορατικότητα και τη λογική τους για να τη βρουν, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις παγίδες των συμπαικτών τους. Ιδανικό για 3-6 παίκτες.

Δημιουργικά επιτραπέζια για αξέχαστες βραδιές με φίλους
Public – Οι Άποικοι του Κατάν, Καίσσα
 

Ένας νέος κόσμος ξετυλίγεται στο νησί του Κατάν. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι παίκτες αποικούν στο εύφορο νησί Κατάν, με σκοπό την ανάπτυξη και την κυριαρχία. Το νησί διαθέτει πολύτιμες πρώτες ύλες που οι παίκτες μπορούν να αποκτήσουν ανάλογα με τις περιοχές που ελέγχουν. Με τη βοήθεια των πρώτων υλών κατασκευάζουν δρόμους, οικισμούς και πόλεις, δίνοντας στην αποικία νέες δυνατότητες. Το εμπόριο με τους άλλους παίκτες  προσφέρει τις πρώτες ύλες που λείπουν, αλλά κρύβει τον κίνδυνο ανταγωνισμών. Ο Ληστής πάντα απειλεί τα αγαθά των παικτών. Ιδανικό για 3-4 παίκτες.

Δημιουργικά επιτραπέζια για αξέχαστες βραδιές με φίλους
Πλαίσιο – Σερίφης του Νότιγχαμ, Καίσσα
 

Οι παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι έμποροι την εποχή του Ρομπέν των Δασών, και θέλουν να βγάλουν όσο περισσότερο κέρδος μπορούν από τα αγαθά τους. Πρώτα όμως πρέπει να περάσουν από τον διαβόητο Σερίφη του Νότιγχαμ. Θα του πουν την αλήθεια, ή θα προσπαθήσουν να τον κοροϊδέψουν; Διασκεδαστικό, γρήγορο και εθιστικό, το παιχνίδι αυτό είναι η ιδανική επιλογή για μια αξέχαστη βραδιά με φίλους. Ιδανικό για 2-5 παίκτες.

Στο συγκεκριμένο επιτραπέζιο οι παίκτες γίνονται συνοδοιπόροι του Marco Polo στα ταξίδια του. Ξεκινούν από τη Βενετία και σχεδιάζουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Η σωστή επιλογή της διαδρομής, είναι και το «κλειδί» της επιτυχίας. Εκτός από αυτές τις στρατηγικές επιλογές, οι οποίες αλλάζουν σε κάθε παιχνίδι, τίθεται το ερώτημα ποια συμβόλαια είναι πιο προσοδοφόρα, και ποιοι χαρακτήρες είναι οι καλύτεροι: ο Μοναχός Wilhelm von Rubruk, ο Έμπορος Mercator ex Tabriz ή ακόμα και ο Kublai Khan, o μεγάλος αυτοκράτορας της Κίνας; Ιδανικό για 2-4 παίκτες.

Δημιουργικά επιτραπέζια για αξέχαστες βραδιές με φίλους
Πλαίσιο – Wizards: Μαγικοί Αριθμοί, Καίσσα
 

O θρύλος λέει ότι πριν από πολλά-πολλά χρόνια, ένας μαθητευόμενος μάγος έπρεπε να μάθει αυτό το παιχνίδι για να αναπτύξει την τέχνη της πρόβλεψης. Κάθε παίκτης θα πρέπει να προβλέψει τον αριθμό από μπάζες που θα κερδίσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάτι διόλου εύκολο, αν οι παίκτες δεν είναι καλοί στις προβλέψεις. Ιδανικό για 3-6 παίκτες.

Δημιουργικά επιτραπέζια για αξέχαστες βραδιές με φίλους
ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – The Mind
 

Το The Mind είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι. Είναι ένα πείραμα, ένα ταξίδι, μια ομαδική εμπειρία. Οι παίκτες δεν μπορούν να ανταλλάξουν πληροφορίες με τους υπόλοιπους αλλά πρέπει να γίνουν ένα μαζί τους προκειμένου να νικήσουν όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού. Το μυστικό του είναι η ανάπτυξη της συλλογικής αίσθησης ότι «τώρα είναι η στιγμή». Η ομάδα πρέπει να συνεργαστεί αρμονικά και να γίνει ένα. Για 2-4 παίκτες.