Πόσος κόπος πια για αυτό το “Σ’αγαπάω”; Στο μεταξύ, αν με ρωτάς το “σ’αγαπώ” είναι ή για τους ποιητές ή για τους δειλούς. Σαν αυτό το “α” να κρύβει τη μισή δύναμη της λέξης. Χωρίζει τα στάδια του έρωτα, προσδίδει βαρύτητα στο love story και μετά αν δεν καταλήξει καραμέλα, μπορεί να φτιάξει μια ολόκληρη μέρα ή και εβδομάδα. Ναι, το “σ’αγαπάω” κυνηγάμε από το πρώτο eye contact μέχρι και την τελευταία φορά που θυμόμαστε να κάνουμε τόσο παθιασμένο σεξ που έκανε τους γείτονες να μας μισήσουν. Όχι δεν θα καταλήξω στο ότι το γεγονός ότι με αγαπάς είναι υπερεκτιμημένο. Το θέμα μου είναι ότι κάποιες φορές δεν υπάρχει λόγος να με αγαπάς. Ναι, είμαι περίεργη, ιδιότροπη και δύσκολη.

Μη με αγαπάς αν θες να με αλλάξεις

Αν θεωρείς ότι θα ήμουν μια χαρά και χωρίς κάποια στοιχεία μου, μη με αγαπάς. Αν μπορείς να ζήσεις χωρίς τα ελαττώματά μου, αν νιώθεις την ανάγκη να μου εξηγείς μονίμως πώς γίνονται τα πράγματα. Αν νιώθεις ότι το γεγονός ότι με ενοχλεί να με ξαναπαίρνεις τηλέφωνο όταν σου το κλείνω είναι κάτι που θα ξεπεράσω με τον καιρό. Αν την ανάγκη μου για ασφυκτικά δυνατές αγκαλιές τη βρίσκεις περίεργη. Αν το ότι θέλω χρόνο για εμένα σου προκαλεί ανασφάλεια.

Αν δεν σέβεσαι τα όριά μου

Αν πρέπει να απαιτώ την ελευθερία μου, να επαναλαμβάνω το όχι μου, να συνηθίσω πράγματα που μου φαίνονται προσβλητικά. Αν το κλειδί του σπιτιού μου που σου έδωσα χρησιμοποιείται ακόμα και όταν είμαι εκεί και μπορώ να σου ανοίξω. Αν το να αναβάλω μια συνάντηση χρειάζεται πάνω από δύο επιχειρήματα.

Αν δεν πιστεύεις σε εμένα

Αν μετά από εσένα συνεχίζω να προσπαθώ να αποδεικνύω, άσε με. Αν μαζί με τις μάχες μου για τους στόχους μου, παλεύω να πείσω και εσένα. Τη δύναμή μου τη χρειάζομαι για τα όνειρά μου.

Αν δεν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο

Αν δεν σε εμπνέω μη με αγαπάς. Αν θες το εύκολο, το μέτριο, το καθημερινό δεν είμαι για εσένα. Αν βγαίνεις στο δρόμο και αυτό που λες είναι “και τι να κάνουμε” μη με αγαπάς. Αν δεν ονειρεύεσαι, δεν παθιάζεσαι, δεν συγκινείσαι με τα απλά, καθημερινά. Αν το κορίτσι στο φανάρι που μοιράστηκε τις καραμέλες του με τον μικροπωλητή στο φανάρι δεν σε έκανε να χαμογελάσεις. Υπάρχει κάποια άλλη εκεί έξω για εσένα. Μη σπαταλάς τον χρόνο σου μαζί μου.

Αν δεν αγαπάς όλους τους ανθρώπους

Αν έχεις μίσος, αν έχεις ζήλια. Αν δεν καταπιέζεις το χαμόγελό σου στο μετρό μόνο και μόνο γιατί -όπως τα έχει κάνει η κοινωνία- θα σε περάσουν για τρελό. Αν δεν θες να βοηθήσεις το παιδάκι της κοπέλας στην παιδική χαρά να ανέβει στην κούνια. Αν δεν κατανοείς τον λόγο που ο ηλικιωμένος κύριος στο καφενείο είναι σκυθρωπός. Αν θες να πεις στο κορίτσι στο ταμείο του σούπερ μάρκετ να μη σταματήσει να χαμογελάει και ότι είναι πανέμορφο. Αν δεν νιώθεις ότι το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε αυτή τη guest εμφάνισή στον πλανήτη είναι μόνο να αγαπάς.

Αν έχεις περισσότερα από όσα μου δίνεις

Αν δεν με επιστεύεσαι. Αν φοβάσαι. Αν προστατεύεις το μυαλό και την καρδιά σου από εμένα. Αν φοβάσαι ότι θα σε πληγώσω και προσπαθείς να είσαι η πλευρά με τις λιγότερες απώλειες σε αυτή τη μάχη. Αν φοβάσαι να τα παίξεις όλα εδώ, μη με αγαπάς. Σίγουρα θα σε πληγώσω, γι’αυτό φύγε τώρα.

Αν θες να με πνίξεις με την αγάπη σου

Θα αγαπάω και άλλους ανθρώπους. Θα απολαμβάνω και τη δική τους αγάπη. Αν ήρθες για να με πιέσεις, να με κάνεις να ασφυκτιώ, μη με αγαπάς.

Αν αγαπάς και άλλη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο

Μη με αγαπάς αν αυτό που έχουμε θυμίζει κάτι που έχεις ζήσει παλιά. Μη με αγαπάς αν η καρδιά σου χτυπάει και για κάποια άλλη. Δεν μοιράζομαι και αν εύχεσαι να το έκανα, μη με αγαπάς.

Αν θέλεις να παίξω όλους τους ρόλους στη ζωή σου

Μη με αγαπάς αν θες να είμαι μητέρα σου, φίλη σου, γκόμενά σου, γραμματέας σου. Η αλήθεια και το παραμύθι. Η φροντίδα και η σκληρότητα που χρειάζεται για να μη με βαρεθείς. Αν βγάλεις ρόλους από τη ζωή σου για να τους παίξω όλους εγώ, μη με αγαπάς. Επανεκτίμησε τους φίλους σου, τους γονείς σου, τους συνεργάτες σου. Και μην τσαλακώσεις με τόσες ευθύνες το επόμενο κορίτσι που θα αγαπήσεις.

Αν δεν με αγαπάς επειδή είμαι περίεργη, ιδιότροπη και εγωίστρια, τότε δεν θέλω να με αγαπάς.