Είσαι γατόφιλος ή σκυλόφιλος; Τι από τα δύο θα επέλεγες σαν κατοικίδιο; Το ήξερες λοιπόν, ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απάντησή που θα δώσεις μαρτυράει πράγματα για την προσωπικότητα σου; Για να δούμε λοιπόν!

Με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, βρέθηκε ότι οι σκυλόφιλοι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά ως άνθρωποι. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα οι σκυλόφιλοι είναι 11% πιο ευσυνείδητοι, πιο πειθαρχημένοι, έχουν αίσθηση του καθήκοντος και είναι πιο οργανωτικοί. Επίσης είναι 15% πιο εξωστρεφείς και θετικοί σε σχέση με κάποιον catlover.

Είναι και πιο έμπιστοι, αλτρουιστές, τρυφεροί και κοινωνικοί κατά το 13%.

Από την άλλη, οι γατόφιλοι, ήταν 11% πιο ανοιχτοί σε καινούριες εμπειρίες, πιο δημιουργικοί και καλλιτεχνικοί με πιο εναλλακτικό τρόπο σκέψης (Thinking out of the box). Είναι όμως πιο νευρωτικά και αγχώδεις άτομα.

Βέβαια ο συγγραφέας της εν λόγω έρευνας και ψυχολόγος Σαμ Γκόσλινγκ, υποστηρίζει ότι οι διαφορές στα χαρακτηριστικά των γατόφιλων και σκυλόφιλων δεν είναι και τόσο μεγάλες. «Υπάρχουν πάρα πολλοί γατόφιλοι που είναι εξωστρεφείς και κοινωνικοί, ωστόσο προτιμούν να περνούν τον χρόνο τους μόνοι τους, τις πιο πολλές φορές.»

Τα γενικά αποτελέσματα της έρευνας ήταν: 46% προτιμούν τα σκυλιά, 12% τις γάτες. Το 27% προτιμάει και τα δύο ισότιμα και μόνο το 15% δεν είναι ζωόφιλοι. ΕΥΤΥΧΩΣ!!!

Είναι κοινά παραδεκτό ότι οι γάτες είναι πιο αναρχοαυτόνομες από τα σκυλιά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν! Έχω ακούσει για γάτες που βγάζουν συχνά νύχια σε ιδιοκτήτες, αλλά είναι ανάλογα πώς θα τους φερθείς. Πάνω στο παιχνίδι συνήθως γίνονται τα περισσότερα «ατυχήματα». Κυρίως τα παιδιά στεναχωριούνται πολύ αν το γατάκι τα γρατζουνίσει και νομίζουν στην αρχή ότι το έκανε επίτηδες, ενώ εκείνο θέλει μόνο να παίξει! Σιγά σιγά όμως και τα ζώα και ο άνθρωπος προσαρμόζονται όταν υπάρχει αγάπη. Για παράδειγμα, οι δικές μου δεν με έχουν γρατζουνίσει ποτέ και συχνά νιώθω ότι είναι λές και έχω σκυλάκια αφού κάθε φορά με υποδέχονται μπροστά στη πόρτα!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο δε, ότι το γουργουρητό μιας γάτας όταν βρίσκεται στην αγκαλιά σου, μειώνει την αρτηριακή πίεση και έτσι πέφτουν και τα ποσοστά στρές. Συμφεροντολόγες και καθίκια, δεν ξέρω γιατί τις λένε! Επειδή δηλαδή εκείνες θα επιλέξουν πότε θα’ρθουν στην αγκαλιά σου; έτσι δεν θα έπρεπε να γίνεται και στην ιδανική αγάπη; Κανένας ψυχαναγκασμός, κανένα ζόρι, ο καθένας τον χώρο του και τον χρόνο του.

Για τα σκυλιά τι να πεί κανείς! Τέτοια άδολη αγάπη δεν υπάρχει πουθενά. Μπορούν να σε μάθουν πώς να αγαπάς πραγματικά. Είναι εκεί, πάντα πιστά και περιμένουν λίγα χάδια, λίγη προσοχή όταν και όποτε θέλεις. Δεν θα σε αγαπήσουν γιατί τα ταΐζεις αλλά γιατί μπορεί να τους προσφέρεις αυτό το χάδι που πιστέψτε με, όλα τα πλάσματα ζητούν κι όλα το προσφέρουν το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.