Πάντα είχαμε την ανάγκη, αλλά το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και πιο έντονη, να ανακαλύπτουμε ελληνικά brands, με δική τους ταυτότητα. Εταιρείες οι οποίες προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν με βάση τη βιώσιμη μόδα και μακριά από τη λογική της εύκολης λύσης, του fast fashion.

Μια τέτοια περίπτωση εταιρείας που δρα με βάση την ηθική μόδα και τη βιωσιμότητα είναι και το brand ρούχων deerme.clo.

Μπορεί να μετράει μόνο 3 μήνες ζωής αλλά ήδη έχει κερδίσει την προσοχή μας. Αρχικά την παράσταση κλέβει το μοναδικό logo του deerme.clo, ένα ελάφι, και στη συνέχεια η σύνθεση των ρούχων που τα κάνει άνετα και διαχρονικά.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη deerme.clo (@deerme.clo)

Πίσω από τη δημιουργία του brand βρίσκονται η Εβελίνα Τούντα και ο Κώστας Ντεκουμές. Η ιδέα δημιουργίας του brand ήταν κάτι που είχαν αρκετό διάστημα στο μυαλό τους καθώς και οι δυο προέρχονται από το χορό της μόδας. Τόσο ο Κώστας που είναι κινηματογραφιστής και έχει στο portfolio του συνεργασίες με δυνατά ονόματα/brands και όχι μόνο, αλλά και η Εβελίνα που έχει προϋπηρεσία στη μόδα αλλά και στον χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης.

Η πραγματοποίηση αυτής της ιδέας άρχισε να υλοποιείται εν μέσω πανδημίας και να παίρνει μορφή τον Αύγουστο του 2021.

Όπως μας είπαν οι ίδιοι: «Η έμπνευσή μας προέρχεται από την αγάπη μας για τη φύση. Η βόλτες που κάνουμε στα βουνά και όχι μόνο, τα όμορφα τοπία που βλέπουμε και καθαρίζει το μυαλό μας και η ανάγκη μας να ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερα φυσικά τοπία, κυρίως στην Ελλάδα».

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη deerme.clo (@deerme.clo)

Η φιλοσοφία του brand βασίζεται στο ότι όταν φοράμε ένα ρούχο πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, άνετα και να μας συντροφεύει σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Να είναι διαχρονικό και να μπορεί να φορεθεί από μια βόλτα στην εξοχή έως και καθημερινά μέσα στην πόλη και, γιατί όχι, και στη δουλειά μας.

Ο Κώστας και η Εβελίνα πιστεύουν πως η φύση μας δίνει απλόχερα τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και «οφείλουμε» να της δίνουμε κάτι πίσω.

Έχοντας αυτό στο μυαλό τους σαν κατευθυντήρια γραμμή επιλέγουν οι συνθέσεις όλων των ρούχων να είναι από οργανικό βαμβάκι, ανακυκλωμένα υλικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Ταυτόχρονα οι εκτυπώσεις είναι με οικολογικά μελάνια νερού και handprinted και κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να υποστηρίζουν το fair trade.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη deerme.clo (@deerme.clo)

Συνεπώς, μιλάμε για ένα brand όπου δεν θα δεις μεγάλες collections με πολλούς κωδικούς. Είναι σαν να αγοράζεις κάτι από την Εβελίνα και τον Κώστα. Πρώτα θα πάρουν ένα δείγμα, θα το δοκιμάσουν, θα δουν τη “συμπεριφορά” του στην καθημερινότητά τους και ύστερα θα αποφασίσουν αν θα το συμπεριλάβουν. Για αυτό τον λόγο και η παραγωγή τους είναι μικρή και σε εποχιακά drops.

Στα μελλοντικά τους σχέδια υπάρχει η δημιουργία ενός Website/e-shop και μιας σελίδας στο Facebook αλλά για την ώρα μπορείς να επικοινωνήσεις και να κάνεις τις αγορές σου μέσω της σελίδας του brand deerme.clo στο Instagram ή μέσω των προσωπικών του προφίλ του Κώστα και της Εβελίνας.

deerme.clo