Με τον αριθμό των διαζυγίων να έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, οι πιθανότητες να ζήσεις ένα crush με κάποιον χωρισμένο μπαμπά είναι περισσότερες απ’ ότι μπορεί να φαντάζεσαι. Και it’s ok.

Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να ξέρεις και τι πρέπει να προσέξεις αν βρεθείς σε αυτή τη θέση.

Επέλεξε τι θες να είσαι. Βλέπεις όντως κάτι μοναδικό σε εκείνον και φιλοδοξείς να είσαι η επόμενη γυναίκα στη ζωή του ή σου φτάνουν μερικά βράδια στο σπίτι του; Εφόσον αποφασίσεις οτι σκέφτεσαι σοβαρά για εκείνον θα πρέπει να είσαι υπομονετική και γλυκιά. Οι υπερβολικές απαιτήσεις, οι εγωισμοί και τα μούτρα δεν έχουν χώρο.

Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω σου. Οκ καλό θα ήταν αυτό να το έχεις κατά νου ανεξαρτήτως με ποιόν βγαίνεις και σίγουρα θα λύσει πολλά θέματα στις σχέσεις σου, αλλά εδώ θα πρέπει να το σκέφτεσαι διπλά. Δεν είσαι προτεραιότητα. Και δεν θα γίνεις. Τα παιδιά του έχουν τη πρώτη θέση στη καρδιά του και το καλύτερο που μπορείς να επιδιώξεις είναι την ακριβώς επόμενη.

Ο χρόνος του είναι περιορισμένος. Μπορεί εσύ να ονειρεύεσαι φθινοπωρινά διήμερα στο Πήλιο και Κυριακάτικα brunch αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι πάντα εφικτό καθώς εκείνος έχει υποχρεώσεις σε σχέση με τα παιδιά του. Προσπάθησε να μπεις στη θέση του και να γίνεις η ξεκούρασή του αντί για μια ατελείωτη πηγή γκρίνιας.

Ίσως η δέσμευση δεν αποτελεί προτεραιότητα του. Το να είσαι single dad είναι κάτι αρκετά σοβαρό, όπως και το να έχεις ήδη έναν γάμο στο ενεργητικό σου. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσεις ένα κύμα χαλαρότητας τουλάχιστον στην αρχή της γνωριμίας σας μέχρι να βεβαιωθεί για εσένα.

Ξέρει τι θα πει ευθύνες. Ας μιλήσουμε και για τα θετικά αυτού του άντρα, που τόσο σπανίζουν στους εργένηδες γύρω μας. Έχει πάρει τη ζωή στα χέρια του, έχει αναλάβει την ευθύνη να δημιουργήσει μια οικογένεια και έχει βιώσει τη δυσκολία του χωρισμού. Είναι προσγειωμένος και λογικός και σίγουρα αντιμετωπίζει τη ζωή του με σοβαρότητα.

Γνωρίζει από αγάπη και φροντίδα. Από μόνο του το γεγονός οτι ένα γλυκό πλασματάκι τον αποκαλεί “μπαμπά” κάνει τη καρδιά μας να λιώνει αλλά η ύπαρξη των παιδιών έχει και βαθύτερες προεκτάσεις. Ο άντρας αυτός έχει θέσει τον εγωισμό του χαμηλότερα, έχει μάθει να μοιράζεται και πιθανότατα είναι σε καλύτερη επαφή με τα αισθήματά του.