Δεν υπήρχε γυναίκα στο Ιnstagram που τη βραδιά του τελικού της Eurovision δεν ανέβασε ένα αποθεωτικό story για τον frontman των Måneskin.

Aκόμα και κοπέλες που δεν κατάλαβαν λέξη από τους στίχους του κομματιού και δεν είχαν ξανακούσει ούτε μια φορά στη ζωή τους Glam Metal, ενθουσιάστηκαν με τον Damiano David, ο οποίος στα δικά μου μάτια ήταν ένας new age Nikki Sixx.

Στα 22 του χρόνια, ο τραγουδιστής της Ιταλίας έφερε τη χώρα του στην πρώτη θέση του διαγωνισμού τραγουδιού με μια ανατρεπτική εμφάνιση ακόμα και για τα δεδομένα της Eurovision. Πάνω από όλα όμως, ένωσε τις γυναίκες του πλανήτη -προσωπικά είδα κορίτσια εκ διαμέτρου αντίθετα να βρίσκουν στο πρόσωπο του Damiano ένα νέο sex symbol και απλά συνειδητοποίησα ότι το σύνδρομο του να μας αρέσουν τα κακά παιδιά, απλά δεν τελείωσε ποτέ.

https://www.youtube.com/watch?v=RVH5dn1cxAQ

Και εντάξει, μπορεί τα τελευταία χρόνια να είχαν μπει λίγο στον πάγο οι rock star και τα ηνία να είχαν πάρει οι tech freaks, οι αθλητές και διάφορα πιο clean cut επαγγέλματα τα οποία δεν κάνουν ναρκωτικά, είναι έξυπνα και ασχολούνται με φιλανθρωπίες- βλέπε Elon Musk- όμως τελικά δε μπορούν όλοι οι άντρες να φτιάχνουν εφαρμογές, κάποιοι πρέπει να σπάνε και τις κιθάρες. Και αυτό ακόμα αρέσει στα κορίτσια.

“Δεν κάνω ναρκωτικά. Σας παρακαλώ, παιδιά. Μην το λέτε αυτό, καμιά κοκαΐνη”

Και μια που αναφερθήκαμε στα ναρκωτικά, δεν πρόλαβε ο Damiano να απολαύσει τη νίκη και την επιρροή του, αλλά καλείται να αποδείξει εάν έκανε χρήση κοκαΐνης on camera, καθώς ο τηλεοπτικός φακός τον έπιασε να σκύβει κάτω από το τραπέζι που καθόταν με το υπόλοιπο group και να κάνει κάτι που έμοιαζε με σνιφάρισμα, ο ίδιος όμως υποστήριξε ότι ήταν συμμάζεμα των σπασμένων γυαλιών ενός ποτηριού που έριξε κάτω ο ζημιάρης κιθαρίστας Thomas Raggi. Η αλήθεια είναι πως αν δεν ήταν μπροστά του αυτή η αναθεματισμένη σαμπανιέρα να κρύβει την επίμαχη φάση δε θα χρειαζόταν να ταλαιπωρηθεί τώρα ο Ιταλός τραγουδιστής κάνοντας τεστ για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, όμως έτσι είναι τώρα η κατάσταση και η EBU αν και βρήκε όντως κομμάτια από σπασμένο γυαλί στο πάτωμα, ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχε και καμμιά σπασμένη γραμμή στο τραπέζι την οποία κάποιοι υπέθεσαν ότι πολύ πρόθυμα έπεσε ο Damiano να μαζέψει (επίσης). Ο ίδιος μπορεί λοιπόν να υποστήριξε ότι “Δεν κάνω ναρκωτικά. Σας παρακαλώ, παιδιά. Μην το λέτε αυτό, καμιά κοκαΐνη” παρόλα αυτά το drug control έγινε γιατί ως γνωστόν, αν υπήρξε εμπλοκή ναρκωτικών στην υπόθεση, το βραβείο μάλλον θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τον πρώτο και να το καρπωθεί ο δεύτερος. Κοινώς, θα τιμωρούσαν το αγόρι με τα πολύ ωραία βαμμένα μάτια γιατί θα ήταν κακό παιδί. Θα του μείωναν τη διαγωγή και τους βαθμούς. Όμως σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της EBU “Καμία χρήση ναρκωτικών δεν συνέβη στο Green Room και το θέμα θεωρείται λήξαν” μετά από ανάλυση του μαγνητοσκοπημένου υλικού, αλλά και του τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών στο οποίο υπεβλήθη εθελοντικά ο frontman της μπάντας. Kαθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται. Η ουσία είναι όμως εδώ, ότι όλες το γουστάρουν αυτό το κακό παιδί. Από γυναίκες που έχουν καλούς ενάρετους συζύγους, παιδιά και πάνε πρόσφορο στην εκκλησία, μέχρι και wild τύπισσες που είναι στο στυλ του συγκεκριμένου, αν και έχουν ‘καεί’ ουκ ολίγες φορές από τους ομοίους του, όλες εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τον glam rocker που θύμισε σε όλες μας ότι τα κακά αγόρια θα είναι για πάντα η αδυναμία μας. Και μπορεί να μην έχουμε τη δύναμη να τα ξεπεράσουμε, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε σε τι είμαστε ευάλωτες και μπορούμε έστω να το ελέγχουμε.

Όσο για το αν τελικά ο Damiano ήπιε κόκα, το λύσαμε, δεν το έκανε. Αυτό που ξέρω εγώ, είναι ότι ο σκηνοθέτης πέτυχε το momentum της βραδιάς

Και πάνω που είχαμε βαρεθεί τη ζωή μας με το zoom, την καραντίνα και τις πιτζάμες μας θυμηθήκαμε ότι υπάρχει ακόμα ζωή εκεί έξω, έστω με τις -υποθετικές- καταχρήσεις της. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως παρόλο που δεν πήρε drugs, δεν τον είχα και για τύπο που πίνει ιπποφαές πριν βγει στη σκηνή. Όχι ότι εγκρίνω τη χρήση ναρκωτικών και μάλιστα τόσο απροκάλυπτα, αλλά ας μην είμαστε έστω για μια φορά υποκριτές, δεν βγήκε καθόλου τυχαία η φράση Sex, Drugs and Rock n Roll. Είπαμε, κάποιοι εκεί έξω πρέπει να σώζουν σαπροξυλικά σκαθάρια που απειλούνται με εξαφάνιση, κάποιοι άλλοι πρέπει να κάνουν και dive στο κοινό.