Η ακμή είναι εκείνη η πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα μέρη του σώματος μας με τον πιο εκνευριστικό τρόπο. Κι επειδή η πρώτη μας αντίδραση είναι πάντοτε να πειράξουμε τα σπυράκια που αυτή φέρνει, προσπαθούμε πάντοτε να βρίσκουμε καλύτερες λύσεις. Όπως και στο πρόσωπο ή την πλάτη, η ακμή στο στήθος έχεις συγκεκριμένους λόγους που εμφανίζεται και μπορεί να αντιμετωπισθεί. Μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω 4 βήματα για πρόληψη και αντιμετώπιση, ενώ αν σε ταλαιπωρεί καιρό και σε μεγάλο βαθμό, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

Άλλαξε ρούχα και κάνε ένα ντους αμέσως αφού ιδρώσεις

Είτε είσαι άνθρωπος που ιδρώνει πολύ στη ζέστη, είτε αν μόλις έχεις κάνει έντονη γυμναστική, θα πρέπει να φροντίζεις να αλλάξεις ρούχα και να κάνεις ένα ντους. Ο ιδρώτας είναι ο καλύτερος σύμμαχος οποιασδήποτε ακμής. Είναι εκείνος που φράζει τους πόρους δημιουργώντας τα σπυράκια που βλέπουμε εμείς στην επιδερμίδα μας. Αν, λοιπόν, φροντίζεις να απομακρύνεις συχνά τον ιδρώτα και την λιπαρότητα που εκείνος φέρνει, έχεις κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα.

Απόφυγε τα λιπαρά προϊόντα περιποίησης

Αν έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσεις ακμή στο πρόσωπο, ξέρεις ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεις τα λιπαρά προϊόντα περιποίησης. Κάθε φορά που κάνεις μπάνιο αλλά και στην ενυδάτωση αργότερα, επίλεξε oil-free προϊόντα. Επίσης, το σαλικυλικό οξύ είναι πολύ καλός σύμμαχος στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ακμής στο στήθος.

Φρόντισε τη διατροφή σου

Μία διατροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να αποτελέσει αφορμή για το ξέσπασμα της ακμής στο στήθος σου. Τα σάκχαρα, οι πατάτες και το ρύζι είναι μερικές τροφές που ευνοούν την παραγωγή υπερβολικού σμήγματος που φράζει τους πόρους. Μπορείς, λοιπόν, να ξεκινήσεις να αποφεύγεις τέτοιου είδους τροφές και θα δεις μία αλλαγή στην ένταση της ακμής σου.

Ξεκίνα τη συστηματική απολέπιση

Η απολέπιση είναι λέξη-κλειδί όταν η συζήτηση στρέφεται στην ακμή. Ακόμη και στην ακμή του στήθους είναι καλό να απολεπίζεις συχνά την περιοχή ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Χρειάζεται όμως να το κάνεις με ιδιαίτερη προσοχή. Συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου τόσο για το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις όσο και για τη συχνότητα με την οποία θα απολεπίζεις το δέρμα σου.