Όταν ρωτάς τη Δάφνη Καραβοκύρη ποια είναι και τι κάνει η απάντηση δεν μπορεί να είναι απλή.

“Να μια διαχρονικά ενδιαφέρουσα ερώτηση σε μορφή χαμαιλέοντα. Νόμιζα πως ήξερα ποια ήμουν. Αλλά τελικά στα 33 μου και ειδικά τον τελευταίο χρόνο και πιο συγκεκριμένα από Μάρτη σε Μάρτη, είμαι κάτι άλλο από αυτό που ήξερα. Γίνομαι, κάτι άλλο από αυτό που ήξερα. Κάτι καλύτερο ευτυχώς.

Η περίοδος της καραντίνας, ήταν για μένα μια περίοδος αυτοβελτίωσης. Συνειδητής, αργής αλλά αποτελεσματικής. Είχα το χρόνο, την πνευματική και τη σωματική ηρεμία να κάνω σε εμένα την ερώτησης που μου κάνεις εσύ τώρα. Άρα στο «ποια είμαι» απαντώ – μια καλύτερη εκδοχή μου. Πάμε στο «τι κάνεις». Είμαι head των social media του Mega και αυτό είναι μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα εμπειρία. Όλος ο κόσμος έχει μπει δυναμικά στο μικροσκόπιο των social ή τουλάχιστον σε αυτό που κάποτε φάνταζε κλειδαρότρυπα αλλά τώρα έχει γίνει τρύπα – μια μεγάλη τρύπα – την έχω στο μυαλό μου μεγαλύτερη και από την τρύπα του όζοντος, που μας έχει απορροφήσει όλους. Παράλληλα, τρέχω προσωπικές συνεντεύξεις στο κανάλι μου στο youtube και βλέπω πιο επαγγελματικά το δικό μου instagram το οποίο είναι ωραίο αλλά και αγχωτικό! Τώρα πάμε στο «γιατί».

Εκμεταλλεύτηκα και εκμεταλλεύομαι τον χρόνο της καραντίνας ως πεδίο προσωπικής αυτοβελτίωσης, κάνω πράγματα που με «προκαλούν» και με «προσκαλούν» στη δημιουργικότητα και την περαιτέρω προσωπική και επαγγελματική μου πορεία και τα κάνω όλα αυτά γιατί θέλω να αφήσω ένα αποτύπωμα, σε μένα, στους ανθρώπους που αγαπώ και μακάρι σε αυτό το χρονικό διάστημα που μου έχει δοθεί σε αυτό που λέμε ζωή.”

Δάφνη πώς θα περιέγραφες το style σου με τρεις λέξεις;

Βασίζεται στο: συναίσθημα. Έχει οδηγό την : διάθεση Δεν είναι: απόλυτα κοριτσίστικο

Και πώς θα περιέγραφες την πόλη σου με τρεις λέξεις;

Επαναλαμβανόμενη. Παρεξηγημένη. Ανεξερεύνητη.

Ποια είναι τα go-to brands για σένα;

Για να μην αναφερθώ σε συγκεκριμένες εταιρείες, θα αναφερθώ σε κατηγορίες. Αθλητικά, άνετα, edjy.

Ποια είναι τα go-to spots της πόλης για σένα;

Πάρνηθα. Υμηττός. Διόνυσος. Στα βουνά αδέρφια, στα βουνά είναι η ευτυχία.

Πώς το ότι ζεις στην Αθήνα έχει επηρεάσει τις στυλιστικές επιλογές σου;

Η Αθήνα τις κάνει βαρετές. Ας ήμασταν στο εξωτερικό και δεν θα με αναγνώριζα ούτε εγώ η ίδια.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στοιχείο από το «αθηναϊκό στυλ» σου;

Η οικειότητα. Οι άνθρωποι της πόλης μας – γιατί οι άνθρωποι διαμορφώνουν και δίνουν ατμόσφαιρα σε έναν χώρο μικρό ή μεγάλο – είναι μοναδικοί στη χώρα μας. Μπορείς πλέον να πεις μια κουβέντα με έναν άγνωστο πολύ ευκολότερα απ΄ ότι πριν. Δεν νιώθεις ποτέ μόνος.

Τι θα ‘’πειράξεις’’ το 2021 στην εικόνα σου;

Το εσωτερικό είναι αυτό που οφείλει ο κάθε άνθρωπος να δουλεύει ασταμάτητα. Αναφέρομαι σε μυαλό και σώμα- και το σώμα εκ των έσω. Πάντα ήμουν λάτρης της υγιεινής ζωής, της υγιεινής διατροφής και φυσικά της άθλησης σε οποιαδήποτε μορφή της. Θέλω να έχω δυνατό μυαλό και σώμα. Είναι οι δύο βασικοί πυλώνες που δίνουν κινητήριο δύναμη, κίνητρο και λάμψη που διαρκεί – και δεν είναι κρέμα ματιών, προσώπου κ.λπ.

Τι θα άλλαζες ευχαρίστως στην πόλη;

Ποια είμαι εγώ να αλλάξω μια ιστορική πόλη όπως η πόλη μας! Θα προσαρμοστώ εγώ σε αυτήν που έχω την τιμή να με “φιλοξενεί”.

Τι είναι style για σένα;

Η ευγένεια. Η συμπεριφορά. Το σύστημα αξιών. Η ηθική. Το χαμόγελο. Η ειλικρίνεια. Η αλήθεια. Η ισορροπία. Το μέτρο. Μετά βάζεις ένα τζιν, ένα κοντομάνικο και ένα ζευγάρι αθλητικά και πας παντού έτοιμος να αντιμετωπίσεις και να απολαύσεις τα πάντα.

featured photo: Κosmas Koumianos