Ο σημαντικότερος κανόνας της μόδας που ισχύει για όλους είναι ο εξής: δεν έχει σημασία τι φοράς αλλά πώς το φοράς. Δικαίωμα στις στυλάτες εμφανίσεις έχουν όλα τα κορίτσια ανεξάρτητα από το νούμερο που φοράνε. Επειδή δεν έχουμε όλοι πρόσβαση σε επαγγελματικά στυλιστικά μυστικά, μπορείς εδώ να δεις τα πέντε βασικότερα που θα σε βοηθήσουν να είσαι πάντα καλοντυμένη.

1. Χρησιμοποίησε τα χρώματα και τα prints σωστά

Τα έντονα χρώματα και prints τραβούν την προσοχή και τα ουδέτερα χρώματα μειώνουν την ένταση και κρύβουν ατέλειες. Άρα αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αναδεικνύεις τα δυνατά σου σημεία με έντονα χρώματα και prints και να προτιμάς ουδέτερους τόνους για τα σημεία εκείνα που δε τα θεωρείς ιδανικά επάνω σου.

gurl.com
gurl.com

2. Φόρεσε έξυπνα τα maxi dresses

Τα μακρυά φορέματα δίνουν ύψος σε όποια κοπέλα τα φοράει, γι’ αυτό μπορείς να τα επιλέγεις συχνά. Ωστόσο για ένα extra κολακευτικό αποτέλεσμα δώσε προσοχή στο κόψιμό τους ώστε να είναι κολακευτικό για το σώμα σου. Μία επιπλέον λύση είναι να προσθέτεις μια ζώνη στη μέση για να τονιστεί το πιο θηλυκό σημείο του σώματός σου.

3. Διάλεξε τα σωστά shorts και rompers

Τα κοντά shorts και οι ολόσωμες κοντές φόρμες δεν είναι προνόμιο μόνο των κοριτσιών με ψηλά και αδύνατα πόδια. Αν οι μηροί σου είναι πιο γεμάτοι τότε πρέπει να επιλέγεις ελαφριά βαμβακερά υφάσματα που πέφτουν χαλαρά στα πόδια σου και δεν σε πιέζουν.

4. Μπορείς να φορέσεις τα πάντα αρκεί να διαλέγεις τη σωστή γραμμή

Μην θεωρείς ότι υπάρχουν στυλ ρούχων τα οποία δεν είναι για σένα. Τη μεγαλύτερη σημασία την έχει το fit τους και το πώς εφαρμόζουν πάνω σου. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βγεις για ψώνια δώσε λίγο παραπάνω χρόνο στο να βρεις τη σωστή γραμμή των ρούχων που θες να αγοράσεις και θα δεις αμέσως τη διαφορά.

thatkindofwoman.tumblr.com
thatkindofwoman.tumblr.com

5. Να επιλέγεις ό,τι σε κάνει να χαμογελάς

Ανεξάρτητα από τον σωματότυπό σου, αυτό που μετράει σε κάθε εμφάνιση είναι η αυτοπεποίθηση. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να ξέρεις ποιο outfit θα σε κάνει να νιώθεις αλλά και να φαίνεσαι όμορφη. Ακόμα και η στάση του σώματός σου βελτιώνεται όταν αισθάνεσαι όμορφα.

Διάβασε επίσης: Οι 13 στυλιστικές συμβουλές της Ashley Graham

featured image: Elle