Η σελίδα Cult24 κλείνει φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας και έχει περίπου 200 χιλιάδες πιστούς ακολούθους. Οι διαχειριστές της πιστεύουν ότι μοιάζει με ΚΨΜ, εμείς ωστόσο πιστεύουμε ότι οι ίδιοι είναι έξι πολύ έξυπνα παιδιά που δεν διακατέχονται από ίχνος σεξισμού, κάνουν εμπνευσμένα αστεία και δρουν αντικαταθλιπτικά στην καθημερινότητά μας.

Αθλητικές σελίδες υπάρχουν πολλές, σαν το Cult24 όμως καμία. Ο Φίλιππος, ο Τέλης, οι τρεις Γιώργηδες και ο Γιάννης σε guest εμφανίσεις βρίσκονται διασκορπισμένοι στο χάρτη αλλά ενωμένοι στο σκοπό τους να παρουσιάζουν τις cult στιγμές του ποδοσφαίρου μέσα από τη σελίδα τους προσφέροντας περιεχόμενο που κάνει πολλούς να γελούν και δεν προσβάλλει κανέναν.

Aς υψώσουμε τα ποτήρια μας να γιορτάσουμε τα δέκα αυτά χρόνια που το Cult24 από την πρώτη εκείνη ημέρα που δημοσίευσε τη φωτογραφία του cult ambassador Νίκου Τσιμπλίδη έφτασε σήμερα στο σημείο να καθιερωθεί στα social media ως μια must follow σελίδα από όσους παίρνουν πολύ σοβαρά το ποδόσφαιρο, αλλά σιχαίνονται τη σοβαροφάνεια. Στην υγειά των έξι και του πιο cult Προέδρου, του Γιάννη του Κομπότη: Το cult, δεν είναι ποτέ αρκετό. Συνεχίστε όπως είστε!

Ποιοι είστε; Είστε κι εσείς cult ή μόνο fans του cult; 

(Φίλιππος): Είμαστε εγώ (Φίλιππος Δημόπουλος), οι τρεις Γιώργηδες (Παπαθαναήλ, Βαρούχας, Σαββίδης), ο Τέλης Τερζής και ο guest star μας ο Γιάννης Κυράπογλου. Αν δεν ήμασταν εμείς Cult, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κουβαλήσουμε το ‘’βάρος’’ της σελίδας αυτής! Δεν γίνεται να είσαι νορμάλ και να κουβαλάς αυτή την τρέλα την οποία χειριζόμαστε τόσα χρόνια, με τα πάνω και τα κάτω μας πάντα. Βέβαια αν ψηφίζαμε για το ποιος από τους 6 έχει τα περισσότερα καλτ στοιχεία, αυτός χωρίς καμία αμφιβολία θα ήταν ο Γιώργος Βαρούχας ο άνθρωπος ο οποίος ζει στη Θήβα (για τους νότιους) / Κιλκίς (για τους βόρειους) της Ευρώπης, την Μπρατισλάβα.

Τι συνέβη εκείνη την ημέρα και αποφασίσατε ότι λείπει από το ίντερνετ μια cult Βίβλος; (Φίλιππος)

(Φίλιππος): Είναι πραγματικά μια τυχαία απόφαση που πήρα τα ξημερώματα εκείνης της 10ης Φερβουαρίου. Μιλούσαμε με τον φίλο μου την Πάρη (ο οποίος ήταν και μέλος της σελίδας για κάποια χρόνια) και σχολιάζαμε συχνά για παλιούς παίκτες που θεωρούσαμε cult, οπότε τρώω μια φλασιά που λέμε και στο χωριό μου και λέω ‘’φίλε θα κάνω σελίδα στο Facebook για να τους ποστάρουμε όλους αυτούς και να κάνουμε χαβαλέ μεταξύ μας’’. Το πρώτο όνομα της σελίδας ήταν “Cult φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου” και κατά βάση ανέβαιναν φωτογραφίες από παλιούς παίχτες. Συγκεκριμένα η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε ήταν ο Νίκος Τσιμπλίδης. Ειλικρινά, η σελίδα πήρε φωτιά από την πρώτη κιόλας μέρα. Είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ, από την πρώτη κιόλας μέρα της σελίδας μπήκε ο Γιώργος Βαρούχας και ο Γιώργος Σαββίδης συν τον Γιώργο Παπαθαναήλ με τον οποίο έχουμε κάνει και όλα τα project του Cult24 (ραδιόφωνο, youtube κτλ).

Αυτοί που είναι αυθεντικοί cult, πιστεύετε ότι το γνωρίζουν; 

(Γιώργος Βαρούχας): Όχι και δεν χρειάζεται, γιατί αλλιώς χάνει την χάρη του. Cult είναι οι άνθρωποι και τα σκηνικά που αυθόρμητα και όχι επιτηδευμένα, δημιούργησαν και έχτισαν έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα που απέκτησε το δικό του κοινό.

Δώστε μου την πιο cult 11αδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον προπονητή της. Ε, και τον Πρόεδρο..

(Γιώργος Παπαθαναήλ): Παρόλο που θα μπορούσαμε να βγάλουμε άπειρες 11αδες με όλα αυτά τα ταλέντα που κατά καιρούς έχουν περάσει από το πρωτάθλημά για να μη βγει αυτή συνέντευξη σαν την Ομήρου Οδύσσεια ας καταλήξουμε απλά στους πρώτους έντεκα που έρχονται στο μυαλό μας. Η διάταξη θα είναι το παλιό το ορθόδοξο το 4-4-2. Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι cult δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο παίκτης ήταν παλτό. Η ενδεκάδα που επιλέξαμε είναι ένα μιξ.

Τερματοφύλακας: Φράνκ Κοστάντζο

Άμυνα: Βάιος Καραγιάννης – Γιώργος Κολτσίδας – Μανώλης Πατεμτζής – Τάσος Πάντος

Κέντρο: Έρικ Ραμπεσαντρατανά – Νίκος Τσιμπλίδης – Νίκος Τσιαντάκης, Σάββας Κωφίδης

Επίθεση: Σάντορ Τόργκελε – Βασίλης Τζαλακώστας.

Προποντής: Άγγελος Αναστασιάδης

Πρόεδρος: Γιάννης Κομπότης

Επαναλάβετε παρακαλώ και με το ξένο ποδόσφαιρο 

Γιώργος Παπαθαναήλ: Τερματοφύλακας: Κάριους

Αμυνα: Ταρίμπο Γουέστ – Τρίφον Ιβάνοφ – Χάρι Μαγκουάιρ – Τζίμι Τραορέ

Κέντρο: Κάρλος Βαλντεράμα – Βίνι Τζόουνς – Ντενίλσον – Τζέσε Λίνγκαρντ

Επίθεση: Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ – Κλαούντιο Κανίγια

Τερματοφύλακας: Κάριους

Ποιοι είναι πιο cult και γιατί; Οι Αθηναίοι ή οι Θεσσαλονικείς; 

(Γιώργος Παπαθαναήλ): Αυτή η ερώτηση για να απαντηθεί έχει ως βασική προϋπόθεση να έχει ζήσει κάποιος από τους έξι μας στην Αθήνα. Καθώς αυτό δεν έχει γίνει η απάντηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως false negative. Σίγουρα η Θεσσαλονίκη βγάζει μια καλτίλα και ειδικά αν κάνεις μια βόλτα στο κέντρο θα συναντήσεις αρκέτες “περίεργες” φυσιογνωμίες και καταστάσεις. Το μέγεθος της πόλης είναι μικρό αλλά οι καλτ καταστάσεις είναι πολλές. Από την άλλη η Αθήνα είναι αχανής, προφανώς αν ψάξεις θα βρεις και καλτ φυσιογνωμίες και καλτ σκηνικά. Αναλογικά με το μέγεθος των δύο πόλεων το ποσοστό καλτίλας της Θεσσαλονίκης θεωρούμε ότι είναι μεγαλύτερο.

Το cult πεθαίνει ή απλά ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά; 

(Γιώργος Σαββίδης): Το cult δε μπορεί να πεθάνει γιατί πάντα συνδέεται με το παρελθόν και τη νοσταλγία και όσο και αν οι εποχές αλλάζουν και όλα εξελίσσονται πλέον ταχύτατα, πάντα θα επιδιώκουμε ως άνθρωποι να ανατρέξουμε στο παρελθόν και ενίοτε να προσπαθούμε να το αναβιώσουμε.

Ποιο είναι το αντίθετο του cult και γιατί;

(Γιώργος Σαββίδης): Η μίζερη σοβαροφάνεια. Άτομα που προσπαθούν να το παίξουν και να δείχνουν σοβαροί, χωρίς να αντιλαμβάνονται και να απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής. Αντιθέτως, άτομα που έχουν ενστερνιστεί ή έστω αποδεχτεί την καλτίλα στη ζωή τους, είναι σίγουρα πιο ευδιάθετοι και μπορούν παράλληλα να είναι σοβαροί (κι όχι σοβαροφανείς) όταν χρειάζεται.

Ποιο το καλύτερο και ποιο το πιο άβολο μήνυμα που έχετε λάβει στη σελίδα; 

(Γιάννης Κυράπογλου): Είναι φοβερό να λαμβάνεις μηνύματα που δεν περίμενες ποτέ σου. Είχα γράψει πριν χρόνια ένα άρθρο για ένα διαδικτυακό παιχνίδι, το Hattrick και ήξερα πως δεν θα έχει πολλή αναγνωσιμότητα. Όμως, χρόνια μετά έλαβα ένα μήνυμα πως αυτό το άρθρο για το παιχνίδι, βοήθησε έναν άνθρωπο να παλέψει τα προβλήματα ψυχικής υγείας που είχε. Στην ουσία, για αυτές τις μικρές χαρές αξίζει κάθε στιγμή στο cult24! Μια μέρα κάθεσαι να γράψεις ένα άρθρο, μπορεί να νιώθεις πως δεν θα επηρεάσει τίποτα και κανέναν, και παρόλα αυτά λαμβάνεις κάτι τέτοιο; Είναι ακραία ευχαρίστηση.

Το πιο άβολο ήταν ένα μήνυμα από τη δικηγόρο γνωστού προέδρου που μας ζητούσε να κατεβάσουμε μια ανάρτηση που είχαμε κάνει.

Φέτος κλείνουμε 20 χρόνια από το ένα και μοναδικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που πήρε η Ελλάδα. Πείτε μου τα τρία πιο cult πράγματα που θυμάστε απ αυτό.

(Γιώργος Βαρούχας): Δεν θα αναφέρουμε τα “πειρατικά”, τους “βασιλιάδες Ότο” κλπ με περιγραφές και πρωτοσέλιδα. Η σκανδιναβική ισοπαλία 2-2 των Δανών και Σουηδών για να προκριθούν μαζί, πιο “στημένο” και από βότκα πορτοκάλι. Ο Βερπακόφσκις της Λετονίας που αργότερα κατέληξε στον Εργοτέλη. H Εθνική Αγγλίας, αιώνια λούζερ, με το χαμένο (καλοχτυπημένο μεν) πέναλτι του Μπέκαμ απέναντι στην Γαλλία, την αψυχολόγητη πάσα από το κέντρο πίσω στον τερματοφύλακα του νεανία τότε Στήβεν Τζέραρντ που κατέληξε σε γκολ εις βάρος της ομάδας του στον ίδιο αγώνα και το ότι πήραν τον 18 χρονο τότε next big thing Θίο Γουόλκοτ, σαν τελευταία επιλογή. Θα ήταν ο κρυφός άσος στο μανίκι τους αλλά δεν έπαιξε λεπτό.

Τελικά τι θα ήμασταν χωρίς το cult σ αυτή τη ζωή;

Γιώργος Σαββίδης: Σίγουρα πιο κακόκεφοι. Με λιγότερη φαντασία, πνιγμένοι στα άγχη της καθημερινότητας.

Ποιος είναι ο Πατριάρχης του cult στην Ελλάδα; 

(Τέλης): Ο μεγάλος Νικόλας Αλέφαντος, για εμάς. Σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής και τρόπου ζωής.

Τι vibes εισπράττετε από τις γυναίκες που ακολουθούν τη σελίδα; 

(Γιώργος Παπαθαναήλ): Από τις ποιες; χαχαχαχαχχα. Ας μη δουλευόμαστε μεταξύ μας, η σελίδα είναι κάτι αντίστοιχο

με ΚΨΜ. Υπάρχουν βέβαια γυναίκες ακόλουθοι, αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο ενεργές στον σχολιασμό, κυρίως στα reactions.

Τέλος, συμπληρώστε τη φράση: Cult is.. never enough.

Facebook | YouTube