Στην κυκλοφορία της πρώτης αφίσας, οι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν. Χθες, όμως, με την κυκλοφορία του trailer της Cruella, κάποιοι το ξανασκέφτηκαν. Μα πώς είναι δυνατόν να δούμε μία ταινία για μία γυναίκα που μισεί τα κουτάβια και τα σκοτώνει;, ήταν η βασική απορία. Κι όμως, την Cruella της Εmma Stone όλοι θα θέλουν να τη δουν, είτε το παραδεχτούν είτε όχι.

Η νέα ταινία Cruella θα εξιστορήσει το παρελθόν της ηρωίδας πριν τα περίφημα 101 σκυλιά της Δαλματίας

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’70 στο Λονδίνο. Πρόκειται για μία πιο punk rock εποχή κι αυτό είναι εμφανές από την πρώτη κιόλας εμφάνιση της Emma Stone στην οθόνη. Εκείνη ωστόσο, δεν είναι ακόμη η Cruella, αλλά η Estella, ένα νεαρό κορίτσι που φιλοδοξεί να γίνει διάσημο χάρη στα σχέδια μόδας της. Εκεί ξεκινά να κάνει παρέα με δύο νεαρούς κλέφτες, μιας και η ίδια είναι καλή σε αυτό, και όλοι μαζί προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα κάνοντας διάφορες κομπίνες. Η Estella όμως ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο στυλ της στη μόδα κι έτσι τραβά την προσοχή μίας άλλης γυναίκας που θεωρείται ο θρύλος της μόδας. Η φιλοδοξία της Estella να γίνει η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, την οδηγεί τελικά στο να γίνει η Cruella με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως σε κάθε εξέλιξη ενός villain έτσι κι εδώ, το μάτι της Emma Stone κυριολεκτικά γυαλίζει

Θυμίζει την Harley Quinn ή τον Joker λίγο προτού γίνουν οι villains που ξέρουμε. Αυτό, όμως, που ενδιαφέρει τους πάντες είναι ένα: Τι πήγε λάθος και η Cruella μίσησε τόσο πολύ τα σκυλιά Δαλματίας. Αλλά και γιατί τώρα η ίδια θέλει να πάρει εκδίκηση από τους πάντες και τα πάντα; Αυτές είναι μόλις μερικές από τις ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει η νέα ταινία. Ωστόσο, όπως και η ταινία του Joker, έτσι και αυτή, θεωρήθηκε από πολλούς λάθος. Για κάποιο λόγο οι περισσότεροι ξέχασαν ότι πρόκειται για μία φανταστική ηρωίδα και τίποτα παραπάνω.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Craig Gillespie, που είχε σκηνοθετήσει και το I, Tonya

To σενάριο αποτελεί δημιούργημα της Dana Fox και του all-time favorite συνεργάτη της Emma Stone, Tony mcNamara. Στην ταινία εμφανίζεται μάλιστα και η Emma Thompson, ως η γυναίκα που αλλάξει για πάντα τη ζωή της Cruella. Δεν ξέρουμε τελικά αν η ταινία αντιμετωπισθεί με περισσότερη καχυποψία και αρνητικά σχόλια. Ούτε ξέρουμε εάν η Emma Stone θα είναι υποψήφια την επόμενη χρονιά για κάποιο βραβείο ερμηνείας αυτού του ρόλου. Ξέρουμε, όμως, ότι αυτά τα κουστούμια που θα δούμε σε όλο το Cruella, σίγουρα θα είναι.

featured image: Disney