Ίσως στο άκουσμα του όρου country style να σου έρχεται στο μυαλό κάτι ξεπερασμένο, πολυφορεμένο και βαρετό. Ίσως και να έχεις δίκιο, αφού τα προηγούμενα χρόνια το country style ήρθε σαν πυροτέχνημα για να κατακλίσει τα περισσότερα καταστήματα με έπιπλα και διακοσμητικά που είχαν τα ίδια σχέδια, τα ίδια χρώματα και τεχνοτροπίες. Φέτος όμως το country αλλάζει ονομασία και γίνεται shabby chic. Ένας όρος που σύμφωνα με το Pinterest ανήκει στα top trends του 2017. Τι είναι σημαίνει όμως αυτός ο όρος και σε τι διαφέρει από το country;

Γυναικείες πινελιές

1

Το shabby chic αναφέρεται σε έπιπλα που ως επί το πλείστον είναι κατασκευασμένα από ξύλο, είναι vintage ή έχουν υποστεί τεχνική παλαίωσης. όμως αυτή τη φορά, η διαφορά είναι ότι έχουν μεγάλες δόσεις ρομαντισμού. Τα αγαπημένα χρώματα της shabby chic φιλοσοφίας είναι το λευκό και τα παστέλ. Επίσης υλικά όπως η δαντέλα και τα λουλουδάτα μοτίβα ολοκληρώνουν άψογα το σκηνικό.

Η φθορά του χρόνου

2

Όσο πιο ταλαιπωρημένα δείχνουν τα ξύλινα έπιπλα τόσο το καλύτερο! Για παράδειγμα ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι από πατίνα με εμφανή σημάδια φθοράς μπορεί να κλέψει την παράσταση στην τραπεζαρία. Προσοχή όμως, αυτή η φθορά συνήθως είναι τεχνητή. Το σκεπτικό είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο επιμελώς ατημέλητο και όχι απλά ατημέλητο.

Το ιδανικό σκηνικό 

3

Τα βασικά κομμάτια που χρειάζεσαι για να μεταφέρεις και στον δικό σου καθιστικό  το shabby chic είναι ένα λευκός ή ζαχαρί καναπές που θα διακοσμήσεις με μερικά μικρά μαξιλαρια από δαντέλα ή πλεκτό. Για τις κουρτίνες το λινό είναι ένα ύφασμα που λειτουργεί τέλεια, καθώς είναι αέρινο και επιτρέπει στο φως να περνάει. Τέλος ένας vintage ασημί ή λευκός πολυέλαιος δίνει μια μικρή πολυτέλεια.

50 αποχρώσεις παστέλ!

4

Αν στο σπίτι δεν μένεις μόνη σου και φυσικά φοβάσαι ότι οι παστέλ αποχρώσεις δεν θα αρέσουν στον σύντροφό σου καθώς… φωνάζουν ρομαντισμό, υπάρχουν χρώματα με περισσότερο δυναμισμό που μπορείς να εντάξεις στην διακόσμηση. Τα παστέλ έχουν πολύ περισσότερες αποχρώσεις από εκείνες που φαντάζεσαι. Το φιστικί ή το απαλό μπλε είναι για παράδειγμα δύο από αυτές. Αρκεί λοιπόν να δανειστείς από ένα χρωματοπωλείο μια παλέτα χρωμάτων για να βρεις την ιδανική απόχρωση.

www.luthers.gr  /  www.facebook.com.luthers.gr  /  instagram: luthers.gr

φωτός:

1: http://decoholic.org/2013/02/28/habby_chic_living_room/

2: http://serviesenbrocante.blogspot.gr/

3: http://www.thewowdecor.com/25-shabby-chic-interior-design-ideas-2/

4: http://www.tidbitsandtwine.com/romantic-french-bedrooms-naturally-neutral/