Αν ανήκεις στην κατηγορία των κοριτσιών-panda, δηλαδή των κοριτσιών που τα μάτια τους είναι σαν των panda -με μαύρους κύκλους- αλλά σε κάθε περίπτωση τρισχαριτωμένα, δε χρειάζεται να ανησυχείς. Καλώς ή κακώς πρέπει να θυμάσαι πως πρέπει να αγαπάς τις ατέλειές σου και κυρίως να τις αποδέχεσαι. Εν αντιθέσει με τη συντάκτρια-panda αυτού του άρθρου που δεν αγαπάει τους μαύρους κύκλους, γι’ αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να τους κρύψει. Λίγο η διατροφή, λίγο η αφυδάτωση του δέρματος και του σώματος, λίγο η κακή στάση ύπνου, δε θέλει και πολύ για να ξυπνήσεις το πρωί και να αντικρίσεις στο πρόσωπό σου δύο μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σου. Κι ας έχεις κοιμηθεί το καθιερωμένο 8ωρο.

Σίγουρα οι περισσότερες από εσάς θέλετε ένα λείο, ξεκούραστο και αλαβάστρινο πρόσωπο. Σίγουρα πάλι δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Αν όμως επιμένεις ότι θέλεις να έχεις ένα πρόσωπο χωρίς μαύρους κύκλους, αφού δεν είσαι διατεθειμένη να πιείς πολύ νερό ή να αλλάξεις μαξιλάρι, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις concealer. Αλλά κάπου που δεν περίμενες ότι θα διαβάσεις.

Αρχικά, ξέρεις ότι η συνήθης χρήση του concealer είναι να χρησιμοποιείται στην περιοχή κάτω από τα μάτια και σε όποιες ατέλειες του δέρματος. Επίσης, ξέρεις ότι το χρησιμοποιείς στη λεγόμενη ζώνη Τ. Τι θα έλεγες όμως, να το χρησιμοποιήσεις στην περιοχή γύρω από τη μύτη αντί για τα μάτια; Το tip είναι απλό και θαυματουργό: πάρε το συνηθισμένο σου concealer και τοποθέτησε το στις γωνίες της μύτης, γύρω από τα ρουθούνια και ολοκλήρωσε βάζοντάς το στις ρυτίδες έκφρασης. Αμέσως θα δεις μία φωτεινότητα. Το πρόσωπό σου θα φαίνεται πολύ πιο ξεκούραστο έτσι.

Έπειτα, για να «κλειδώσεις» το προϊόν χρησιμοποίησε μία πούδρα σε ελεύθερη μορφή ή και κανονική, στην απόχρωση του δέρματός σου. Με λίγα λόγια θα κάνεις baking. Αν δε διαθέτεις κάποια από αυτές τις πούδρες μπορείς να χρησιμοποιήσεις baby powder. Άφησε την πούδρα το πολύ ένα τέταρτο σε αυτά τα σημεία και αφαίρεσε το περίσσιο προϊόν με ένα πινέλο.

Μπορεί να μείνεις χωρίς καινούριο μαξιλάρι, αλλά τουλάχιστον θα έχεις ολοκαίνουρια μάτια χωρίς μαύρους κύκλους και ίσως μία ολοκαίνουρια μύτη!