4 τρόποι να κάνεις colour correction στην επιδερμίδα σου

4 τρόποι να κάνεις colour correction στην επιδερμίδα σου

Εναλλακτικά: πώς να αποκτήσεις την επιδερμίδα των ονείρων σου

Έχεις μήπως αναρωτηθεί ποτέ τι είναι όλες αυτές οι παλέτες με τα έντονα πράσινα, κόκκινο, μπλε και ροζ χρώματα που οι beauty bloggers εφαρμόζουν στην επιδερμίδα τους; Είναι ο μαγικός τρόπος να φτιάξεις εσύ το ιδανικό δέρμα. Να πειράξεις λιγάκι επί της ουσίας τις ατέλειες. Τα χρώματα αυτά, ανάλογα με το θέμα που έχεις υπόσχονται να διορθώσουν τις όποιες μικρές λεπτομέρειες σε ενοχλούν. 

Βρήκαμε τον τρόπο να αποκτήσεις το δέρμα των ονείρων σου

Chic Profile

Κόκκινο και ερεθισμένο δέρμα

Όταν θέλεις να καλύψεις ένα κόκκινο και ερεθισμένο δέρμα, το πράσινο είναι το ηρεμιστικό χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις για να εξισορροπήσεις την κατάσταση. Όπως μάθαμε και στο νηπιαγωγείο, το πράσινο και το κόκκινο είναι αντίθετα στον τροχό των χρωμάτων και το ένα αναιρεί το άλλο.

Κηλίδες και σημάδια 

Είναι δύσκολο να κρύψεις τις μαύρες κηλίδες και άλλα σημάδια από παλιές πληγές ή σπυράκια. Για διάσωση θα χρησιμοποιήσεις το κίτρινο. Θα εξουδετερώσει την ανόμοια χρωστική ουσία και παράλληλα θα ελαχιστοποιεί τις φλέβες με μοβ χρώμα.

Πες αντίο στους μαύρους κύκλους

Στη προκειμένη περίπτωση θέλεις το κόκκινο. Στο πιο ανοιχτό δέρμα το πορτοκαλί θα κάνει τη δουλειά ενώ ένα πιο σκούρο δέρμα σίγουρα θα χρειαστεί το κόκκινο. Όπως είπαμε και για την περίπτωση του ερεθισμένου δέρματος, εδώ το κόκκινο που είναι το αντίθετο χρώμα θα εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου. 

Για τις μέρες που χρειάζεσαι λίγη λάμψη

Μπορεί να ξύπνησες πολύ κουρασμένη και ξενυχτισμένη. Μην ανησυχείς για τίποτα! Θα χρειαστείς ένα μπλε χρώμα εάν έχεις ανοιχτό δέρμα ή μοβ εάν έχεις λίγο πιο σκούρο δέρμα. Και τα δύο αυτά χρώματα θα κρύψει τη χλωμή επιδερμίδα σου και θα σε κάνει να φαίνεσαι ξεκούραστη.

Featured image: byrdie.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.