Η δημοσιογράφος του “Καλύτερα δεν γίνεται” -που πρόσφατα μας ”τάραξε” με τη δήλωση ότι δεν έχει παραγγείλει ποτέ ντελίβερι- αποκαλύπτει πώς πίνει τον καφέ της και μάς απαντά μεταξύ άλλων ποια είναι η χειρότερη συμβουλή που έχει ακούσει, τί πιστεύει για τη μονογαμία κι αν πιστεύει στην άνευ όρων αγάπη.

Aναρωτιέμαι πως φαντάζεται τη ζωή μετά τη συνταξιοδότησή της κι εκείνη μού απαντά “Με φαντάζομαι να μοιράζω τον χρόνο μου ανάμεσα σε ένα νησί και μια πόλη. Να κολυμπάω κάθε μέρα και να χαίρομαι απλά και μόνο που ακούω τον ήχο της θάλασσας.”

Αν σε συνόδευε μια δήλωση αποποίησης ευθύνης, τι θα έγραφε;

Δηλώνω δημοσιογράφος και όχι παρουσιάστρια, ούτε influencer. Αποποιούμαι κάθε ευθύνης για οποιοδήποτε μπέρδεμα προκαλεί αυτό. Στο προφίλ μου, στα σόσιαλ μου, στη συναναστροφή μαζί μου θα βρείτε συνεντεύξεις, φίλους, ταξίδια, Τέχνη, ωραία μέρη για φαγητό και ποτό, και πολλές θάλασσες.

Πώς είναι να φτιάχνεις τα αφιερωματικά βίντεο των καλεσμένων της εκπομπής; Είναι σαν να μπαίνεις για λίγο στην ιστορία τους και στις ζωές τους; Τι έχεις μάθει εσύ μετά από τόσα βίντεο;

Τα βίντεο αυτά είναι αποτέλεσμα δεκάδων αφιερωμάτων που έγραφα όσο εργαζόμουν στα περιοδικά, οπότε κρατάω κατ’ αρχάς επαφή με τη γραφή, που τόσο αγαπώ. Στην αρχή είχαν τη μορφή ενός μίνι βιογραφικού του καλεσμένου, πλέον όμως περισσότερο τα θεωρώ βίντεο υποδοχής του, που απλά σου θυμίζουν πού τον είδες τελευταία και πού θα τον δεις αμέσως μετά. Και παραδέχομαι ότι επειδή τους ηθοποιούς τους γνωρίζω πια καλά και παρακολουθώ τις δουλειές τους, πολλές φορές τα βίντεο τα γράφω από ψυχής. Πολλά έχω μάθει. Κυρίως όμως ότι η αφοσίωση στη δουλειά σου ή σε οτιδήποτε αγαπάς, θα σε ανταμείψει πάντα. Κι αυτό ισχύει και για μένα, και για εκείνους.

Ποιο είναι αυτό το ένα πράγμα που δεν θα κατανοήσεις ποτέ;

Θα έλεγα «το άλλο φύλο», αλλά αυτό εύχομαι να το κατανοήσω κάποια στιγμή. Σίγουρα δεν θα κατανοήσω ποτέ την απεραντοσύνη του σύμπαντος και το γιατί οι άνθρωποι δεν μαθαίνουμε να χαιρόμαστε τη μικρή ζωή μας μέσα σε αυτό.

Έχεις κάποιο παράξενο ταλέντο;

Φυσικά! Παρότι είμαι αρκετά νευρική και ανυπόμονη, έχω ταλέντο στο να λύνω κόμπους. Ακόμη και σε αλυσίδες κοσμημάτων. Επίσης, έχω ταλέντο στα μεγάλα παζλ.

Ποια είναι η γνώμη σου για τη μονογαμία;

Προσωπικά δεν με θυμάμαι να έχω πολυασχοληθεί με το αν είναι εφικτή ή ουτοπική κατάσταση, γιατί αναζητούσα πάντα τη συναισθηματική διαθεσιμότητα, το ουσιαστικό μοίρασμα και την επαφή. Οπότε για μένα η μονογαμία είναι απλώς μία επιλογή.

Σε ποιον απευθύνεσαι όταν χρειάζεσαι μία ειλικρινή συμβουλή;

Στην αδερφή μου, τη Δήμητρα. Ξέρω ότι πάντα θα σκεφτεί καθαρά, θα μου πει την αλήθεια, και θα μου πει ακόμη κι αυτό που δεν θα χαρώ να ακούσω, αλλά ακριβώς γι΄ αυτό νιώθω πάντα ασφαλής όταν ζητάω τη γνώμη της.

Πώς ελπίζεις να είναι η ζωή σου όταν συνταξιοδοτηθείς;

Ελπίζω να διψάω ακόμη για συναντήσεις, ταξίδια, επαφή με τη φύση και να έχω τον χρόνο και τη δυνατότητα να τα βιώνω συχνότερα και για μεγαλύτερα διαστήματα. Επίσης ελπίζω να γράψω τότε -αν δεν το έχω κάνει νωρίτερα- κάποια βιβλία που έχω στο μυαλό μου εδώ και χρόνια. Με φαντάζομαι να μοιράζομαι τον χρόνο μου ανάμεσα σε ένα νησί και μια πόλη. Να κολυμπάω κάθε μέρα και να χαίρομαι απλά και μόνο που ακούω τον ήχο της θάλασσας.

Ποιο είναι το πιο πολύτιμο μάθημα που σου έχουν διδάξει οι προηγούμενες σχέσεις σου;

Κάθε σχέση μου ήταν ένα μάθημα από μόνη της. Αρχικά μου έμαθαν τι δεν θέλω και τι δεν αντέχω σε μία σχέση ή στον εαυτό μου μέσα σε αυτή. Οι σχέσεις μου με οδήγησαν στο φανταστικό ταξίδι της αυτογνωσίας. Άρχισα να μαθαίνω εμένα. Το πιο πολύτιμο μάθημα που πήρα ήταν ότι συνειδητοποίησα πως δεν είμαι μισή, ούτε έχω κάποια τρύπα που θα κλείσει με τη συμβολή του οποιουδήποτε συντρόφου.

Ποια είναι η χειρότερη συμβουλή που σου έχει δώσει ποτέ κάποιος; Και ποια έδωσες εσύ;

Να είμαι κουλ. Αυτή ήταν εκ του αποτελέσματος η χειρότερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ. Πάντα ζω τις καταστάσεις, τις σχέσεις, αλλά και τη δουλειά μου ακόμη, με περισσότερη ένταση από ότι ένας … κουλ τύπος. Και είμαι πολύ χαρούμενη με αυτό. Φαντάζομαι, αντίστοιχα, πως η χειρότερη συμβουλή που έχω δώσει κι εγώ είναι «χαλάρωσε, κούλαρε».

Πώς ορίζεις την επιτυχία;

Περίπου στα 25 μου, κι ενώ είχα περάσει την πρώτη και δύσκολη πενταετία μου στον χώρο των media, είπα στον εαυτό μου πως η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να κοιμάμαι ήσυχη το βράδυ. Γιατί έκανα ό,τι μπορούσα, γιατί δεν έβλαψα κανέναν, γιατί κάπου αναγνωρίστηκε μια προσπάθειά μου. Σήμερα θεωρώ επιτυχία που κάνω τη δουλειά που αγαπώ και την κάνω χωρίς να αλλοιώνω τον χαρακτήρα μου.

Tι πιστεύεις για την άνευ όρων αγάπη – είναι εφικτή ή ένα άπιαστο όνειρο;

Την έζησα αυτή την αγάπη όταν έγινα θεία. Και χάρη στα δύο ανίψια μου τη ζω κάθε μέρα. Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη άνευ όρων αγάπη, εκτός από αυτή προς τα παιδιά. Αν αναφέρεσαι στην αγάπη τη συντροφική, δεν έχω ζήσει κάτι τόσο ανιδιοτελές και μεγάλο… ακόμη.

Ποιος είναι ο κανόνας που πραγματικά απολαμβάνεις να παραβιάζεις;

Ότι σήμερα δε θα βγω το βράδυ, θα μείνω σπίτι! (γέλια)

Έχεις μία προσωπική φιλοσοφία που καθορίζει την οπτική σου για τη ζωή;

Εφόσον έχω την τύχη να έχω γεννηθεί ελεύθερη και να ξυπνάω κάθε μέρα υγιής, αρνούμαι τη μιζέρια και την τοξικότητα, αρνούμαι να αφήσω έστω και μία μέρα να περάσει χωρίς να τη γεμίσω ομορφιά, δημιουργικότητα και χαρά. Πιστεύω ότι μεγάλο κομμάτι της χαράς, είναι θέμα οπτικής και επιλογής.

Ποια είναι η πιο εντυπωσιακή αλήθεια που σου έχει διδάξει μέχρι σήμερα η ζωή;

Ότι η ευτυχία υπάρχει μόνο όταν μοιράζεται (το αναφέρει και η ταινία Ιnto the wild του Σον Πεν).

Υπάρχει κάποια ερώτηση που θα ευχόσουν να σου κάνουν σε μία συνέντευξη;

Πώς πίνω τον καφέ μου. (Σκέτο, ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα).

Μας φιλοξένησε το κατάστημα Starbucks (Λαζαράκη 41 στη Γλυφάδα).

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Φωτόπουλος