Όλα εκείνα που έπρεπε να είχαμε πει για το Shisan τα είχαμε πει πέρσι την άνοιξη όταν επισκεφτήκαμε το πρώτο sushi bar που άνοιξε ποτέ στον Χολαργό. Ή τουλάχιστον, το πρώτο που αγαπήσαμε με την πρώτη ματιά (και μπουκιά). Όμως σήμερα, το Shisan έρχεται να μας πει πως επεκτάθηκε ανοίγοντας το “αδερφάκι” του Χολαργού στην οδό Καλαμιώτου του κέντρου της Αθήνας, και πως είναι ήδη το νέο γιαπωνέζικο hotspot των sushi lovers του κέντρου.

Το όνομα του Shisan προέρχεται από τον αριθμό “δεκατρία” στην γλώσσα των Γιαπωνέζων, αλλά το μαγαζί βρίσκεται στον αριθμό 19. Το μικρό αυτό “δεκατρία” λοιπόν, είναι ένα ζεστό και μίνιμαλ αισθητικής μαγαζί με ανοιχτή κουζίνα όπως όλα τα sushi bars θα έπρεπε να έχουν, bordeaux τοίχους και πανέμορφα πιάτα χρώματος baby pink με bordeaux λουλούδια. Ο συνδυασμός του κλίματος, του χαμηλού φωτισμού και όλων αυτών που αισθάνεσαι όταν μπαίνεις μέσα στο Shisan είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που θα το επέλεγες για κάτι ελαφρύ, οικονομικό και γρήγορο. Οι υπόλοιποι είναι το ευγενέστατο και πάντα χαμογελαστό προσωπικό και φυσικά τα πιάτα που σου προσφέρει.

14695442_2126629664228989_2041870261057358177_n

Ο λόγος που το Shisan ήταν γεμάτο κιόλας από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του  είναι επειδή ο παραπάνω συνδυασμός έχει πετύχει πλήρως. Αυτό και το ότι οι πρώτες τους ύλες, είναι απίστευτα φρέσκες και εξαιρετικής ποιότητας. Κάπου λοιπόν, ανάμεσα στα γευστικά sushi rolls και το γιαπωνέζικο mochi σοκολάτας θα δοκιμάσεις το πιο φρέσκο crab tartare και τις πιο ελαφριές μεγάλες γαρίδες tempura. Όλα αυτά, για ορεκτικά φυσικά.

Στην συνέχεια, θα περάσεις στα sushi rolls. Το Volcano roll, το Shisan roll και τα μεγάλα και χορταστικά Toro rolls, είναι μόνο ένα δείγμα για το τι μπορεί να κάνει το Shisan πίσω από την ανοιχτή κουζίνα του και μπορστά στα δικά σου μάτια. Από τις καινούργιες προσθήκες του καταλόγου, εκείνα που πρέπει οπωσδήποτε να μην χάσεις, είναι το Banana roll, το Won Tong roll και φυσικά να ρωτήσεις για το sushi roll ημέρας, το οποίο θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της ημέρας.

Επιπλέον, εκείνα που σου προσφέρει το Shisan και δεν βρίσκεις σε κανένα άλλο sushi bar της Αθήνας, είναι ο τρόπος που κάνουν την κάθε ημέρα της εβδομάδας ξεχωρίστη. Μερικές ημέρες με τον μπουφέ, και άλλες με τις ειδικές προσφορές που έχει για το κρασί. 

img_8180-edit

Όμως το καλύτερο στο άφησα για το τέλος αφού το Shisan ήταν το πρώτο sushi bar της Αθήνας που παρουσίασε το αυθεντικό γιαπωνέζικο γλυκό Mochi Chocolate, ένα μπόλ γεμάτο μπαλάκια ρυζιού με κακάο. Κι αν φύγεις από εκεί χωρίς να το δοκιμάσεις, σίγουρα δεν θα έχεις βιώσει την απόλυτη εμπειρία Shisan. Εσύ θα χάσεις.

image2

Το Shisan λοιπόν, δεν είναι ένα ακόμη sushi bar σαν όλα τα υπόλοιπα. Είναι ένα sushi bar στο οποίο θα πας για να απολάυσεις τα εξαιρετικής ποιότητας sushi rolls, να νιώσεις οικεία και ταυτόχρονα να μην έχεις δώσει μια περιουσία στο γεύμα σου, αφού το πιο ακριβό του πιάτο κάνει μόνο 6,90. Οι φρέσκες πρώτες ύλες φαίνονται αμέσως από τα rolls, τα οποία δεν έχουν πολλές “sauce” αλλά και είναι έτοιμα να διαλυθούν ακουμπώντας τα chopsticks πάνω τους. Γιατί στον γαστρονομικό κόσμο της γιαπωνέζικης κουζίνας στην Αθήνα, δεν μπορούσε να λείπει το Shisan.

Shisan Καλαμιώτου 25, Αθήνα και Μεσογείων 204, Χολαργός  (Facebook αλλά και το Instagram)