Την έχεις πετύχει σίγουρα κάπου στο explore του Instagram, αλλά και να μην είχες δει τα έργα της μέχρι σήμερα, εδώ είμαι εγώ. H Chu Sin Hang, ή αλλιώς @thesamuraibun, είναι μια νέα γραφίστρια/illustrator από το Χονγκ Κονγκ με σπουδές πάνω στο αντικείμενο των Καλών Τεχνών.

Εδώ κι αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει ένα πολύ ενδιαφέρον project, με όνομα The Pantone Film Series. Αντλεί την έμπνευση της από τη χρωματική παλέτα της Pantone, της παγκοσμίου φήμης εταιρείας χρωμάτων, που βραβεύεται κάθε χρόνο για τις μοναδικές αποχρώσεις της και την ποιότητα των προϊόντων της. Το χαρακτηριστικό της εταιρείας που ίσως προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι τα μοναδικά ονόματα που δίνει στις αποχρώσεις των χρωμάτων της. Τα Empire Yellow, Blue Radiance, High Risk Red είναι μόλις μερικά από τα πρωτότυπα ονόματά τους.

Αυτό που κάνει η Sin Hang είναι να “εκμεταλλεύεται” τη minimal εκδοχή των καρτών της Pantone και πάνω τους να αποτυπώνει iconic σκηνές από γνωστές ταινίες. Το ταίριασμα, φυσικά, ανάμεσα σε χρώμα και ταινία, δεν είναι τυχαίο. Η καλλιτέχνης φροντίζει ώστε το κάθε χρώμα να αποπνέει το γενικότερο mood της ταινίας. Σε κάθε δημοσίευση της στο λογαριασμό της στο Instagram ανεβάζει το δικό της έργο μαζί με την αρχική σκηνή από την ταινία και οι ακόλουθοι της- μαζί κι εγώ- μένουμε πάντοτε άφωνοι από την ομοιότητα. Το ταλέντο της, όμως, δε σταματά εκεί. Η Sin Hang παράλληλα με αυτό το project δημιουργεί κι έργα εμπνευσμένα από στίχους τραγουδιών, video clips κι οτιδήποτε άλλο αποτελεί πηγή έμπνευσης από την ποπ κουλτούρα. Τα σχέδιά της θυμίζουν postcards κι είναι ιδανικά για να φτιάξεις ένα κολάζ στον τοίχο του σπιτιού σου ή για wallpaper στο κινητό σου!

Μιλώντας για καλλιτέχνες, το motto μου συνήθως είναι “Support your local artist”. Ξέρω ότι το Χονγκ Κονγκ πέφτει λίγο μακριά, αλλά ας κάνουμε μία εξαίρεση σήμερα, θα μείνει μεταξύ μας.


photos: Instagram/thesamuraibun