Πόσες φορές μας έχουν αποδείξει οι σκανδιναβικές χώρες ότι ξέρουν να χειρίζονται το είδος του μυστηρίου καλύτερα από κάθε άλλη; Μετά από τόσες επιτυχίες, έχουμε χάσει σίγουρα το μέτρημα. Τι γίνεται όμως όταν το καλοστημένο μυστήριο συνδυάζεται με την επιστημονική φαντασία; Η νέα σειρά μυστηρίου Chosen θα μας δώσει όσες απαντήσεις χρειαζόμαστε.

Το Chosen διαδραματίζεται στη φανταστική, μικρή πόλη Middelbo της Δανίας

Εκεί κατοικεί μεταξύ άλλων η 17χρονη Emma, ένα κορίτσι που πιστεύει ότι γνωρίζει καλά την ιστορία του τόπου της. Για την ακρίβεια, όπως μας πληροφορεί, το Middelbo έγινε γνωστό παγκοσμίως αρκετά χρόνια πριν όταν έπεσε εκεί ένας μετεωρίτης. Η Emma μεγαλώνοντας τελικά συνειδητοποιεί ότι αυτή η ιστορία που την έκανε να είναι ιδιαίτερα περήφανη για τον τόπο της, ίσως να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η μικρή της πόλη κρύβει πολλά περισσότερα μυστικά από όσα η ίδια φαντάζεται, κι έτσι ξεκινά να τα ανακαλύψει μαζί με μερικούς ακόμη συνομηλίκους της.

Η αλήθεια είναι ότι πριν από 17 χρόνια δεν έπεσε μετεωρίτης στην περιοχή τους, αλλά ένα διαστημόπλοιο. Αυτό φυσικά αποτελεί μέρος μία μεγαλύτερης ιστορίας της οποίας το κουβάρι καλούνται να ξετυλίξουν οι έφηβοι της σειράς. Έχοντας να αντιμετωπίσουν τη δυσπιστία των γύρω τους, θα θέσουν πολλές φορές τον εαυτό τους σε κίνδυνο για να αποδείξουν τι πραγματικά συμβαίνει στο Middelbo. Η συνομωσία που υπάρχει γύρω από όσα γίνονται εξηγεί κάτι πολύ βαθύτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή και τους ανθρώπους της.

Το Chosen έρχεται από τους Jannik Tai Mosholt και Christian Potalivo, τους δημιουργούς του The Rain

Το The Rain είναι μία μετα-αποκαλυπτική σειρά στο Netflix που εκτυλίσσεται σε τρεις σεζόν και έχει συνεπάρει το κοινό παγκοσμίως. Στο ίδιο βεληνεκές φαίνεται πως θα κινηθεί και το Chosen, από τους ίδιους δημιουργούς. Όπως μάλιστα ανέφεραν οι ίδιοι, είναι ιδιαίτερα παθιασμένοι με την ιδέα του να ρίξουν φως σε όσα συνθέτουν την ταυτότητα των νέων – σε αυτή την εσωτερική πάλη με την αγάπη και την ελπίδα, την αιώνια αμφισβήτηση και την αναζήτηση του ποιος είσαι και τι χρειάζεσαι για να νιώθεις ότι ανήκεις κάπου.

Το Chosen θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 27 Ιανουαρίου.