Το 2020 μέσα σε όλα φέρνει μαζί του και μια νέα απόχρωση που θα αγαπήσουν οι brunettes που είναι πιστές στο καστανό χρώμα μαλλιών. Ναι, ήρθε η στιγμή να συστηθείς με το chocolate cake. Αυτή τη φορά για τα μαλλιά σου.

Το chocolate cake πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2019, χάρη σε μια colourist στην Arizona, τη Liz Cook. Έκτοτε παραμένει μια υποτιμημένη, αλλά απόλυτα κολακευτική απόχρωση για τις brunettes που δεν είναι cool με το να κάνουν ριζικές αλλαγές στα μαλλιά τους. Έχουμε την προσοχή σου; Εξαιρετικά. Διάβασε παρακάτω όσα χρειάζεται να ξέρεις για αυτό το colour trend.

elle.com.au

Τι ακριβώς είναι τα chocolate cake μαλλιά;

Η Cook όρισε το χρώμα ως “βαθιές, φωτεινές και βασισμένες στο balayage ανταύγειες, που δίνουν ένταση στο πρόσωπο και προσθέτουν φωτεινότητα στις σκούρες καστανές ρίζες”. Όσο για τη λογική πίσω από το όνομα;

“Το ονόμασα chocolate cake γιατί οι ανταύγειες σχεδόν σου θυμίζουν το frosting ανάμεσα στα σκουρόχρωμα layers σοκολάτας”, δήλωσε η Cook στο Allure.

Γιατί είναι τόσο κολακευτικό για τις γυναίκες με καστανά μαλλιά;

Προφανώς, κολακεύει τις πιστές brunettes γιατί οι ανταύγειες φωτίζουν το πρόσωπο, δίνοντας ένα λαμπερό αποτέλεσμα. Αν σκέφτεσαι να δώσεις κάποια στιγμή μια ευκαιρία σε αυτή την τάση, έχε στο μυαλό σου πως μπορείς να επιλέξεις τόνους ανάλογους με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου. Σκέψου τόνους όπως αυτούς της mocha και της κανέλας για τις ανταύγειες, όσο τα υπόλοιπα μαλλιά σου έχουν την απόχρωση της σοκολάτας.

Τι ακριβώς να ζητήσεις από τον colourist σου;

Αν αποφάσισες πως θα κάνεις την αλλαγή, ζήτησε από τον colourist σου να δημιουργήσει φωτεινότητα γύρω από το πρόσωπό σου και να ενσωματώσει σκούρες καστανές και ελαφρώς κόκκινες σκιάσεις στα μαλλιά σου. Το εφέ του chocolate cake βασίζεται στο balayage και στις ανταύγειες γύρω από το πρόσωπο. Έτσι, συνδυάζοντας σκούρους καστανούς τόνους και θερμές ανταύγειες, θα αποκτήσεις τη λάμψη που ούτως ή άλλως είναι και ο στόχος. Οι λέξεις-κλειδιά που ίσως χρειάζεται να αναφέρεις στον ειδικό είναι το “διακριτικό balayage” με “βαθείς θερμούς τόνους”.

featured image: glamour.com