Η Cate Blanchett στο εξώφυλλο του Beauty Papers μας θυμίζει γιατί είναι διαχρονική εμμονή μας

Η Cate Blanchett στο εξώφυλλο του Beauty Papers μας θυμίζει γιατί είναι η πιο διαχρονική εμμονή μας

Η Cate Blanchett αποτελεί αναμφίβολα μια γυναίκα-πρότυπο για πολλές από εμάς. Πρόκειται για μια εμβληματική ηθοποιό, από τις πιο χαρισματικές της γενιάς της. Φυσικά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι είναι και μια πανέμορφη γυναίκα. Μια γυναίκα που δε βασίζεται στα εφήμερα κριτήρια περί ομορφιάς, αλλά αποπνέει μια διαχρονικότητα. Μια εκλεπτυσμένη κομψότητα που πολλές θέλουν να μιμηθούν. Οπότε δεν είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο αποτελεί την απόλυτη θηλυκή εμμονή μας.

Τελευταία της δημόσια «εμφάνιση» αποτελεί η συνέντευξή της στο περιοδικό Beauty Papers VII Glamour Issue, όπου κοσμεί το εξώφυλλο

Έμπνευση πίσω από το concept της φωτογράφισης αποτελούν οι Αμερικάνοι καλλιτέχνες Bruce Nauman και Andy Warhol. Η Blanchett για ακόμα μια φορά κατορθώνει να μας ταξιδέψει στη δεκαετία του ’60, όπου οι δυο καλλιτέχνες μεγαλούργησαν. Τσαλακώνει για μια ακόμα φορά το «εγώ» της με το οπτικό αποτέλεσμα να είναι μαγευτικό.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, η Blanchett μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τη στροφή που έκανε στην καριέρα της, προς το θέατρο. Μαζί με τον σύζυγό της Andrew Upton, διατέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια του Sidney Theater Company, ενώ συνεργάστηκε και με το Broadway Theater. Η όλη διαδικασία ήταν αναζωογονητική για την ηθοποιό, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έμπνευσή της είναι η ίδια η ζωή. Παραδέχεται ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα η εξερεύνηση των γύρω της, παρά η προβολή του εαυτού της. Φυσικά ρωτήθηκε και για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα.

Στο θέμα της πίεσης της δημόσιας εικόνας που δέχονται οι γυναίκες, ήταν αφοπλιστική. Κατά την ηθοποιό αυτό είναι ένα ζήτημα, που έχει πλέον απομυθοποιηθεί. Για τη Blanchett οι γυναίκες ηθοποιοί πλέον έχουν τη δύναμη να ταράξουν τα νερά της βιομηχανίας, όπως έκαναν επί δεκαετίες οι άντρες συνάδελφοί της. Έχοντας επιπλέον υποδυθεί ορισμένες πολύ ισχυρές γυναικείες προσωπικότητες, η ηθοποιός δε διστάζει να εξομολογηθεί πως το πραγματικό νόημα είναι η προσέγγιση ολόκληρης της ιστορίας που τις περιβάλλει.

Λίγο παρακάτω τοποθετήθηκε και στο θέμα της ίσης μεταχείρισης των φύλων. Η γυναικεία ισότητα και ο φεμινισμός είναι πολύ σημαντικά για την ίδια ζητήματα.

Στο τέλος της συνέντευξης κερδίζει το σεβασμό μας για ακόμα μια φορά

Έχοντας υποδυθεί αμέτρητους ρόλους, δηλώνει πως το «εγώ» της έχει μπει πλέον σε δεύτερη μοίρα κατανοώντας πως ο κόσμος έχει πραγματικά μεγάλα προβλήματα.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που να εμπνέουν με τις πράξεις και τα λεγόμενά τους. Και η Blanchett αποδεικνύει ότι εκτός από εξαιρετική ηθοποιός, αποτελεί μια φιγούρα έμπνευσης.


Images: beautypapers.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.