Έχεις αντιληφθεί κι εσύ τον χαμό που γίνεται για την νέα ταινία του Peele, το “Candyman”;

Οι ταινίες τρόμου έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνονται. Παρόμοια σενάρια, παρόμοιοι ρόλοι. Είναι σαν οι ιδέες να ανακυκλώνονται. Όμως μια ταινία υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα των φιλμ τρόμου και αυτή θα προβληθεί φέτος. Πρόκειται για το “Candyman” του οποίου μας έχει ήδη συναρπάσει.

Σχετικά με την ταινία

Το 1992 άρχισε ένας θρύλος σχετικά με τον Candyman. Λέγεται πως παρακολουθούσε ένα φοιτητή μεταπτυχιακού όταν δούλευε πάνω στη διπλωματική του για τους λαϊκούς μύθους. Η ειρωνεία! Εκείνη την εποχή, η ταινία εγκωμιάστηκε επειδή παρουσίαζε τον αγώνα και την κοινωνική τάξη στα έργα Cabrini-Green του Σικάγο. Και τον Σεπτέμβριο, ανακαλύψαμε ότι η Jordan Peele θα προχωρήσει στην παραγωγή μιας συνέχειας της ταινίας του 1992 με τον Yahya Abdul-Mateen II και τον αρχικό ηθοποιό στο ρόλο του Candyman, τον Tony Todd.

Τι μάθαμε από το trailer

O σκηνοθέτης είναι έτοιμος να μας φέρει ένα φρικιαστικό θρίλερ αυτό το καλοκαίρι. Το πρώτο trailer είναι ένα gorefest. Ακολουθεί τον χαρακτήρα του Abdul-Mateen II, ο οποίος είναι ένας εικαστικός καλλιτέχνης. Μετακομίζει στη γειτονιά Cabrini-Green γοητευμένος από το πόσο τον εμπνέει. Όμως κατά τη διάρκεια της μετακόμισης και αλλαγής αυτής φαίνεται να αναγεννά τον Candyman. Τα σημάδια που δείχνουν την εμφάνιση του Candyman πλαισιώνονται με την ανατριχιαστική διασκευή του “Say My Name” των Destiny’s Child. Και αυτό γίνεται ένα χρόνο μετά την διασκευή του μοναδικού “I Got 5 On It” που ο Peele πρόσθεσε στην ταινία Us.

Η πρώτη προβολή του Candyman θα γίνει στις 12 Ιουνίου. Με αυτήν θα έρθει στο προσκήνιο μέσω του Peele και της σκηνοθέτιδος Nia DaCosta η υψηλή εγκληματικότητα του Σικάγο. Και όλα αυτά μέσα από τον ρόλο του στην ταινία. Όπως ακούστηκε σε συνεντεύξεις, είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που ο ειδικός πια στις ταινίες τρόμου μπήκε πάλι σε διαδικασία δημιουργίας.

“Εννοείται πως θα προτιμούσα να το κάνει [ο Peele], κάποιος με νοημοσύνη που θα μπορούσε να παρουσιάσει και να εκφράσει ακριβώς το φυλετικό makeup του Candyman.”, είπε ο Tony Todd σε συνέντευξη του. Για τώρα, προετοιμάσου από το trailer που έχει κυκλοφορήσει
 featured image: Variety