Αν κάποιος μας έλεγε πως η Sma Ra Gda γεννήθηκε με πολύχρωμα μαλλιά, μέσα σε ένα φούξια διαστημόπλοιο, θα τον πιστεύαμε. Ειλικρινής, αυθόρμητη, με πολύ χιούμορ και ακόμη περισσότερο ταλέντο. Η Σμαράγδα Αλεξανδρή, είναι καλλιτέχνιδα και έχει καταφέρει να μας κάνει να παρακολουθούμε τα βήματά της με ενθουσιασμό.

Διάβασε 10 πράγματα που δεν ήξερες για τη Sma Ra Gda

1. Μέχρι τα 8 της, ζούσε στα Εξάρχεια και από τα 8 έως και τα 18 στην Πάτρα. Δεν έδωσε ποτέ Πανελλήνιες. Έψαξε και βρήκε μόνη της το ιδανικό πανεπιστήμιο για εκείνη. Αυτό ήταν το Πανεπιστήμιο του Westminster στο Λονδίνο όπου σπούδασε Commercial Music.

2. Η πτυχιακή της στηρίχθηκε στο κοινωνικό φαινόμενο της τεράστιας επιτυχίας του Παντελή Παντελίδη, μέσα βέβαια στο πλαίσιο της μουσικής βιομηχανίας.

3. Έχει τρεις μεγαλύτερες αδελφές που την περνούν 25, 23 και 11 χρόνια. Τη Γιούλη, τη Νάντια και την Έλενα.

4. Με τη μουσική άρχισε να ασχολείται στα 13 της, όταν η μητέρα της αποφάσισε να τη γράψει σε μουσικό σχολείο επειδή ήταν υπερκινητική.

5. Το 2018, με τη φίλη της Δάφνη Στεφανίδη, δημιούργησαν το “ΓΙΟΡ ΛΩΚΑΛΣ” , με σκοπό να προωθήσουν local καλλιτέχνες που δεν ανήκουν σε δισκογραφικές εταιρείες.

6. Σήμερα ζει στην Αθήνα, όμως το όνειρο της είναι να φτιάξει ένα μεγάλο στούντιο στο χωριό της, τα Τζουμέρκα, ώστε να μένει και να δουλεύει μόνιμα εκεί.

7. Δεν της αρέσει να βγαίνει. Προτιμά να μένει στο σπίτι και να βλέπει ντοκιμαντέρ ή να κάνει ωραίες συζητήσεις στο μπαλκόνι με τους φίλους της.

8. Της αρέσει η κουλτούρα της Αθήνας όμως κάποιες φορές νιώθει πως την πνίγουν οι ρυθμοί της.

9. Τη μουσική της τη χαρακτηρίζει ειλικρινή. Ο μεγαλύτερος φόβος που έχει και που αφορά τη δουλειά της, είναι μήπως προσβάλλει κάποιον άθελά της.

10. Είναι χορτοφάγος, έχει οικολογική συνείδηση και αγαπάει πολύ τη γεωγραφία. “Οι εξορύξεις στην Ήπειρο είναι πολύ κακή ιδέα”, έλεγε πέρυσι τον Μάιο η μπλούζα της , και αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει σε εκείνη την πρωινή εκπομπή που όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ, ακριβώς επειδή φορούσε εκείνη τη μπλούζα.

featured image: Ozonweb.com /George Cassapides