Αυτό είναι το πρώτο μας edutainment (ναι καλά κατάλαβες education + entertainment) άρθρο Can you not? στο οποίο θα σε εκπαιδεύσω στο τι να μην κάνεις και τι να (μη) λες σε μια ταμία. Ελπίζω κι εσύ λαϊκό παιδί του μεροκάματου να ταυτιστείς ή ακόμα καλύτερα να μάθεις μέσω αυτού του άρθρου.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αν μη τι άλλο εκτός από τα βασικά πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να λες σε μια ταμία, το πιο σημαντικό που ΠΡΕΠΕΙ να λες είναι μια καλημέρα ή έστω ένα γεια ρε αδερφέ. Ξέρεις πόσο αλλάζει η διάθεση μου όταν σου λέω καλημέρα κι εσύ μου πετάς τα ψώνια σου πάνω στο ταμείο δίχως κουβέντα; Hello? Υπάρχω.

Τώρα ας πούμε ότι ξεκινάς και βάζεις τα πράγματα σου αφού έχεις πει μια καλημέρα. Έχεις αγοράσει εύθραυστα κρασιά σε γυάλινη συσκευασία. Α) τα βάζεις ξαπλωμένα πάνω στον κινούμενο διάδρομο που φέρνει κοντά μου τα αντικείμενα ώστε να μην πάθουν τίποτα. Β) διακτινίζεις μπροστά μου τα κρασιά σου (μη σου πω και ήδη χτυπημένα και μέσα στη σακούλα τους. Γ) τα βάζεις όρθια ώστε να πέσουν, να σπάσουν, και μετά να θυμώσεις, να μου φέρεις το διευθυντή κι εγώ να σκύψω το κεφάλι και να πω και συγνώμη.  Αν δεν κατάλαβες ήδη ποια είναι η σωστή απάντηση παρακαλώ πολύ μην ψωνίζεις άλλο από super market.

Ας πούμε ότι κατάφερες και έβαλες σωστά τα πράγματα σου πάνω στο ταμείο μου. Όμως υπάρχει προηγούμενος πελάτης μπροστά σου. Τι κάνεις; Σωστά! Τίποτα! Πρέπει εγώ να επικαλεστώ το αρχαίο μαγικό ξόρκι Μυρίσιους Δαχτυλίσους προκειμένου να καταλάβω από που ξεκινάν τα πράγματα σου και από που του προηγούμενου. Άμα σου πω να χρησιμοποιείς άλλη φορά το διαχωριστικό μου κάνεις κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα.

Πληρωμή! Α! Το αγαπημένο μου σημείο. Εδώ είναι η φάση που είτε μου σκας με 500αρικο σαν να είσαι σε καζίνο και μου τρως όλο το ταμείο και δεν έχω ρέστα για όλη την υπόλοιπη μέρα ή μου πετάς, σοβαρά, πετάς, ένα σκασμό ψιλά ψιλούδια στο ταμείο. Ναι είναι καλό να δίνεις ψιλά ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ.

ΜΗΝ μου πετάς τα λεφτά ούτε την κάρτα σου. Να προσθέσω ότι αν είσαι τόσο rich bitch που δεν θες τα δεκάλεπτα, πεντάλεπτα, δίλεπτα και ενάλεπτα που έκανα τόσο κόπο να σου βγάλω, είτε πες το μου από την αρχή είτε πες το μου από την αρχή. Μην μου τα αφήνεις μαζί με την απόδειξη που δεν κάνεις τον κόπο να πάρεις ή να πετάξεις στην άκρη του ταμείου με τις σακούλες. Τέλος ΜΗΝ μου δίνεις τα ψιλά σου ΑΦΟΤΟΥ έχω καταχωρήσει το χρηματικό ποσό στη μηχανή και μου έχει ΗΔΗ εμφανίσει τα ρέστα σου. Dude, I am multifunctioning σε εκείνη τη φάση, δεν μπορώ να στα υπολογίσω γιατί ή θα κάνω λάθος και θα σου δώσω λιγότερα και θα βρω το μπελά μου ή θα σου δώσω περισσότερα και θα βρω το μπελά μου.