Η Lee Israel ήταν ένα πραγματικό πρόσωπο. Μια γυναίκα που είχε επαφές με ενδιαφέροντες και διάσημους ανθρώπους. Ήταν επιτυχημένη συγγραφέας και βιογράφος πριν καταλήξει στην παρανομία και εν τέλει στα χέρια του FBI για διακίνηση και πώληση πλαστών εγγράφων. Το πώς ένας άνθρωπος πάει από την επαγγελματική επιτυχία και την αναγνώριση στην απόλυτη μοναξιά και την εξαπάτηση, δεν είναι ένα ερώτημα στο οποίο μπορώ να απαντήσω. Τουλάχιστον όχι χωρίς την υποστήριξη ψυχολόγου. Όμως, η ταινία Can You Ever Forgive Me κάνει καλή δουλειά στο να σου δείξει τους λόγους της συγκεκριμένης γυναίκας. Πολύ καλή δουλειά κάνει σε ένα διαφορετικό επίπεδο και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Melissa McCarthy, η οποία έκανε την έκπληξη φέτος.

Φτασμένη κωμική ηθοποιός η Melissa McCarthy, δεν είναι ο go-to άνθρωπος σου όταν λες ‘έχω ένα δράμα να γυρίσω’. Και όμως οι κριτικοί ταινιών σε όλο τον κόσμο δεν παύουν να της πλέκουν το εγκώμιο για τη ρεαλιστικότητα με την οποία ερμήνευσε τον ρόλο. Αναρωτιούνται γιατί δεν την είχαν δει σε δραματικό ρόλο νωρίτερα. Επιπλέον, μάθε πως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Can You Ever Forgive Me έχει χαρακτηρισμό “99% Fresh στο Rotten Tomatoes”. Ενώ παράλληλα, το όνομα της Melissa McCarthy ακούγεται πολύ για μια πιθανή υποψηφιότητα στα βραβεία Oscar.

Υπό τη σκηνοθεσία της Marielle Heller (Diary of a Teenage Girl), η Melissa McCarthy και ο καταπληκτικός Richard E. Grant μας ξεναγούν στην πραγματική ζωή της Lee Israel. Μιας συγγραφέως η οποία έχει βαλτώσει επαγγελματικά και οικονομικά. Για να επιβιώσει, η Israel αποφασίζει να πλαστογραφήσει γράμματα από διάσημους συγγραφείς και να τα πουλήσει σε συλλέκτες οι επαγγελματίες για εξωπραγματικά χρηματικά ποσά. Παρότι το κάνει με επιτυχία για αρκετό καιρό, κάποια στιγμή πέφτει στην αντίληψη των Αρχών.

Πριν αναλάβει τον ρόλο η McCarthy, οι παραγωγοί ήθελαν τη Julia Moore να παίζει στην ταινία. Παρότι την αγαπώ, πολύ χαίρομαι που τελικά πήγαν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Η κωμικότητα της McCarthy προσδίδει μια νέα διάσταση στην ταινία και σε κάνει να την απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο. Άλλωστε, είναι μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και η πραγματικότητα είναι κωμικοτραγική τις περισσότερες φορές. Έτσι δεν είναι;

Δες ακόμα: Η περίπλοκη σχέση μου με τον Woody Allen


featured image: express.co.uk