Αυτή η συνταγή για κέικ με ελαιόλαδο και εσπεριδοειδή θα τη φτιάξεις σε ένα μπολ.

Τι θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι (220 γραμμάρια) αλεύρι αμυγδάλου

3/4 φλιτζάνι (145 γραμμάρια) λευκή ζάχαρη

2/3 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) καλαμποκάλευρο

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 αυγά, χτυπημένα

3/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

1 λεμόνι, ξύσμα + 2 κουταλιές της σούπας από τον χυμό

1 πορτοκάλι, ξύσμα + 2 κουταλιές της σούπας από τον χυμό

ζάχαρη άχνη

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καλύπτουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί.

Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και το θαλασσινό αλάτι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τον ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ. Άφησε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Για να σερβίρεις μπορείς να πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη.