Κέικ με ακτινίδιο, lime και γιαούρτι δεν θα μπορεί να είναι παρά αρωματικό, υγρό και αφράτο. Και παραμένει τέλειο για μέρες!

Τι θα χρειαστείς:

2 2/3 φλιτζάνια (350 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι (150 γρ.) ελληνικό γιαούρτι

1 φλιτζάνι (200γρ) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

4 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα lime

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

250 γρ ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα

1/2 φλιτζάνι (120 ml) ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι

Σιρόπι λάιμ:

2 κουταλιές της σούπας (30 ml) φρέσκο ​​χυμό λάιμ

2 κουταλιές της σούπας (30 ml) νερό

4 κουταλιές της σούπας (60 g) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

Πώς θα το φτιάξεις:

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε όλες τις πλευρές με αλεύρι. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και τοποθετoύμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα lime και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε το μείγμα του αλευριού με τα υγρά υλικά, απαλά, μέχρι να ενωθεί καλά το αλεύρι. Στη συνέχεια, χτυπάμε με τον πολτό από το ακτινίδιο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι lime: Ανακατεύουμε τον χυμό lime, το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να είναι διαυγές, περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.

Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε απαλά το κέικ σε μια σχάρα (τοποθετημένη πάνω από μια λαμαρίνα) και περιχύνουμε σιγά σιγά το σιρόπι lime, προσπαθώντας να καλύψει το πάνω μέρος του κέικ.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με ζάχαρη άχνη.