Τα τελευταία χρόνια το πράσινο στοιχείο αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Εάν ρίξεις μια ματιά στο Instagram θα δεις ατελείωτους συνδυασμούς κάκτων σε πολύχρωμες γλάστρες δίνοντας μια boho chic νότα στους χώρους των σπιτιών. Οι κάκτοι λοιπόν έρχονται να κυριαρχήσουν δυναμικά και στο χώρο του skincare μιας και το νερό που εμπεριέχεται στους αγκαθωτούς φίλους μας έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Ναι, καιρός να γίνεις επίσημα cactus lover!

Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα φυτά αντέχουν στις ερήμους είναι δείγμα της ικανότητας τους να διατηρούν τα σωστά επίπεδα υγρασίας ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει διαπιστωθεί ότι το νερό τους έχει υψηλή περιεκτικότατα σε ηλεκτρολύτες όπως και φλαβονωειδή. Οι ηλεκτρολύτες συμβάλουν στην αποτελεσματική ενυδάτωση του δέρματος. Τα φλαβονωειδή είναι οι πιο φυσικοί θεραπευτικοί παράγοντες με αντιμικροβιακή δράση, τους βρίσκεις ακόμη στα κόκκινα φρούτα. Προλαμβάνουν την εμφάνιση ακμής, ηρεμούν τις τυχόν κοκκινίλες και αποδεδειγμένα δεν ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα.

Πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει ήδη να το έχουν ως βασικό συστατικό στα προϊόντα περιποίησης τους. Καλό θα ήταν για να έχεις ακόμη πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα να χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν έλαιο ή εκχυλίσματα κάκτου. Τα καλά λιπαρά, η βιταμίνη E και οι αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές ιδιότητες του κάνουν το δέρμα πιο μαλακό, λαμπερό και αυξάνουν τα επίπεδα παραγωγής κολλαγόνου. Με μια λέξη: αντιγήρανση.

Παρακάτω πάρε μια μικρή ιδέα από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Kiehl’s
Sephora
  Sephora

Δες ακόμα:

Τα top skincare συστατικά του 2019 που θα πρέπει να περιέχουν τα προϊόντα σου

featured image: Elite Daily