Ο Πάουλο Κοέλο γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1947 και ανακάλυψε νωρίς τη συγγραφική του κλίση. Εργάστηκε ως σκηνοθέτης και ηθοποιός θεάτρου, συνθέτης και δημοσιογράφος. Θεωρείται ένας από τους συγγραφείς με τη μεγαλύτερη επίδραση στην εποχή μας. Τα βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει σε 160 χώρες και έχουν μεταφραστεί σε 66 γλώσσες. Το βιβλίο του ο Αλχημιστής, έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ στα Πορτογαλικά.

257474Στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα ο Κοέλο μας εισάγει στον κόσμο της μαγείας, της επαφής με τη φυση και των επιλογών του κάθε ανθρώπου. Συγκεκριμένα, η Μπρίντα, μια νεαρή κοπέλα, στην προσπάθειά της να μάθει για την μαγεία έρχεται σε επαφή με έναν μεγάλο Δάσκαλο της μαγείας. Αφού συναντήθηκαν στο δάσος και πέρασαν κάποιο χρόνο μαζί, εκείνος την αφήνει μόνη της όλο το βράδυ. Η Μπρίντα ενώ στην αρχή πανικοβλήθηκε και ήταν γεμάτη αμφιβολίες, το πρωί φεύγοντας από το δάσος αντιλήφτηκε πως ήδη είχε πάρει το πρώτο μάθημα: την επαφή με τον εαυτό της. Από εκείνο το σημείο και μετά η νεαρή κοπέλα θα ξεκινούσε μια προσπάθεια να μυηθεί στα μυστήρια της ζωής, με την βοήθεια πάντα και των κατάλληλων ανθρώπων. Μέσα από αυτή της την προσπάθεια και από τις εμπειρίες που θα αποκτήσει, θα οδηγηθεί τελικά, στην δική της μύηση.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, αποτελεί  την ιστορία μιας φίλης του Κοέλο, όπως το αναφέρει και ο ίδιος στην αρχή. Με αλλαγές στα ονόματα και προσθέτοντας και τη δική του πινελιά, με απόψεις σχετικά με το μυστήριο της ζωής, την μετατρέπει σε βιβλίο. Είναι ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται εύκολα, χωρίς υπερβολές στις περιγραφές, χωρίς δύσκολα νοήματα εμπλουτισμένο με κάποιες φράσεις φιλοσοφικού, θεολογικού και μυστηριακού περιεχομένου.

Είναι ένα βιβλίο για την ελευθερία.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη