Κάποιες φορές το Youtube και το προτεινόμενά του μπορούν να κάνουν θαύματα. Ψάχνοντας, λοιπόν, μία μέρα μία εύκολη συνταγή για κρουασάν βουτύρου στο σπίτι -τα κατάλοιπα των απανωτών καραντίνων- έπεσα πάνω στο κανάλι του @boybwarchi. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τον Hamza Gulzar, έναν φιλόδοξο ζαχαροπλάστη που στα βίντεο του ακολουθεί μία τεχνική πολύ διαφορετική από όσα έχεις δει μέχρι σήμερα.

Τα βίντεο με τις συνταγές του Hamza μοιάζουν με ταινίες μικρού μήκους

Ο ίδιος έχει επιλέξει μία πολύ διαφορετική αισθητική για τα βίντεο του. Αντί λοιπόν να σου δείξει απλά τις συνταγές, τα βήματα και το αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα το αφηγείται, διαλέγει να κάνει κάτι πιο κινηματογραφικό. Μέσα από ένα εξαιρετικό μοντάζ, οι συνταγές του Hamza είναι ντυμένες με μία πολύ χαλαρωτική μουσική. Ο ίδιος, αντί να υπαγορεύει τα βήματα της συνταγής, προτιμά να τα γράφει από κάτω, σαν υποτίτλους μιας ταινίας. Τα σχόλια κάτω από τα βίντεο του, αναγνωρίζουν το πόσο χαλαρωτικά είναι αυτά. Ο Hamza χρησιμοποιεί πολύ απαλές και αργές κινήσεις με τα προϊόντα και τα γλυκά που φτιάχνει. Δεν θα τον δεις ποτέ να βιάζεται, ειδικά όταν πρόκειται για τα αγαπημένα του κρουασάν. Τα έχει ήδη δοκιμάσει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές και κάθε συνταγή προετοιμάζεται 1-3 ημέρες. Ανάμεσα στα πλάνα με τα βήματα της συνταγής, θα δεις και εικόνες από την καθημερινότητά του, που κάνουν τα βίντεο του ακόμη πιο προσιτά.

Υπάρχει πολύς κόσμος που βλέπει τα βίντεο του Hamza απλά για χαλάρωση

Ακόμη, λοιπόν, κι αν δεν θες απαραίτητα να φτιάξεις την τάρτα ή τα κρουασάν που εκείνος προτείνει, έχεις λόγο να δεις τα βίντεο του. Η ιδιαίτερη μουσική και απαλές κινήσεις του κάνουν τη ζαχαροπλαστική να μοιάζει με διαλογισμό. Κι εκτός αυτού, ίσως έτσι πεισθείς να μπεις επιτέλους στην κουζίνα σου και να φτιάξεις τα δικά σου αγαπημένα γλυκά. Ο Hamza αποδεικνύει ότι στη ζαχαροπλαστική τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Πολύ απλά γιατί τα απαραίτητα συστατικά δεν είναι πάντοτε η ζάχαρη και το αλεύρι, αλλά κυρίως η υπομονή.