Ένα πιάτο με πικάντικο κοτόπουλο με λεμόνι και σάλτσα δυόσμου. Κοτόπουλο στη σχάρα (ή ψητό), σερβιρισμένο σε bowl στυλ με ζυμαρικό ή ρύζι, ψητές πιπεριές, αβοκάντο, φέτα, αγγούρι και την πιο γευστική εθιστική σάλτσα δυόσμου.

Δεν γίνεται πιο εύκολο ή πιο νόστιμο ψητό κοτόπουλο… απλό, γρήγορο, πολύχρωμο, σούπερ γευστικό και τόσο νόστιμο.

Τι θα χρειαστείς:

6 σουβλάκια κοτόπουλο (μπορείς να τα πάρεις και έτοιμα)

3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη

1 μικρό εσαλότ, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή τριμμένες

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 πρέζα μπούκοβο

αλάτι και μαύρο πιπέρι

2-3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι, κριθαράκι ή κουσκούς, για το σερβίρισμα

1 ψητή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες

200γρ φέτα, κομμένη σε κύβους ή θρυμματισμένη

αβοκάντο σε φέτες, αγγούρια, ελιές και βασιλικό, για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα Sizzled Mint Goddess

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι

1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος

χυμό από 1 λεμόνι

1 jalapeño, κομμένη στη μέση

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Σε μια σακούλα που κλείνει, βάλε το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, την πάπρικα, τη ρίγανη, τα εσαλότ, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Μαρίναρε για 15 λεπτά ή όλο το βράδυ στο ψυγείο.

2. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακάτεψε μέσα τον δυόσμο μέχρι να ροδίσει. Άφησέ το στην άκρη.

3. Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλε το γιαούρτι, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, τη jalapeño, το κύμινο και μια πρέζα αλάτι.

4. Ρυθμίστε το γκριλ, τη σχάρα ή το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Εναλλακτικά, μπορείς να ψήσεις το κοτόπουλο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Ή να πάρεις τα σουβλάκια έτοιμα, ψημένα.

5. Για το σερβίρισμα, άπλωσε τη σάλτσα γιαουρτιού στα πιάτα και περίχυσε με το λάδι δύοσμου. Προσθέστε το ζυμαρικό ή το ρύζι, τις πιπεριές, τη φέτα, το αβοκάντο, τα αγγούρια, τις ελιές και το κοτόπουλο. Πασπάλισε με λίγο δυόσμο και μαϊντανό.