Πολλές φορές έχουμε αναφέρει κάτι που και εσύ η ίδια ήδη γνωρίζεις. Η οθόνη του κινητού και του υπολογιστή σου είναι μάλλον ο χειρότερος σύντροφος για τις βραδινές ώρες. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει πιο ήρεμη και πιο κατάλληλη ώρα για να δεις την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix ούτε φυσικά υπάρχει πιο “εύκολη” ώρα για να κάνεις ατελείωτα scroll down στα κοινωνικά σου δίκτυα. Επειδή, λοιπόν, όλες πέφτουμε (κάθε μέρα) σε αυτή την παγίδα ήρθαμε για να σου δώσουμε τη λύση που χρειάζεσαι.

Τι είναι τελικά αυτό το μπλε φως που σου χαλάει τη μέρα και πως να το αλλάξεις.
i.pinimg.com

Το φως του κινητού έχει αποδειχθεί ότι έχει μια σχέση με την παραγωγή της μελατονίνης, μίας ορμόνης υπεύθυνης για τον ύπνο. Έτσι, πρακτικά, ο οργανισμός δεν μπορεί να καταλάβει ότι έφτασε η ώρα για ύπνο. Φυσικά η επιστήμη μερίμνησε και για αυτό. Αν, λοιπόν, είσαι ιδιοκτήτης ενός iPhone, τότε ήρθε η ώρα κάθε βράδυ να αλλάζεις τη ρύθμιση του φωτισμού σε “βραδινό”. Έτσι, το φως του κινητού σου θα γίνει πολύ λιγότερο ενοχλητικό καθώς θα μειώσει τα χρώματα που είναι βασισμένα στο κίτρινο.

Δες ακόμη:4 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψεις από το κινητό σου

Φυσικά, η επιστήμη έχει μεριμνήσει ακόμη και για εσένα που θέλεις να δεις μια ταινία ή την αγαπημένη σου σειρά. Πως; Δημιουργώντας μια εφαρμογή που λέγεται f.lux  και η οποία προσαρμόζει τα χρώματα της οθόνης του υπολογιστή σου ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Το ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι πως σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις την ώρα του ύπνου σου. Με αυτό τον τρόπο τα πάντα λειτουργούν υπέρ σου!

Τι είναι τελικά αυτό το μπλε φως που σου χαλάει τη μέρα και πως να το αλλάξεις.
i.pinimg.com

Τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις;