Εάν δεν ”το έχεις” με το μακιγιάζ, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην εφαρμόσεις σωστά τις σκιές ματιών. Ο λόγος είναι ότι δεν έχεις την υπομονή ή την τεχνογνωσία για να κάνεις ένα καλό blend στη σκιά ματιών. Ενώ οι σκιές shimmery είναι πιο εύκολο να αναμειχθούν δεδομένης της κρεμώδους φόρμουλας τους, οι ματ σκιές από την άλλη πλευρά είναι δύσκολο να δουλευτούν, ειδικά αν είσαι αρχάρια.

Παρακάτω θα βρεις απλές συμβουλές, ώστε να μάθεις να εφαρμόζεις τις ματ σκιές σαν επαγγελματίας.

#1 Κάνε prime στα βλέφαρά σου

Οι σκιές για να δουλέψουν σωστά, χρειάζονται το κατάλληλο primer. Αφού εφαρμόσεις μια ποσότητα κρέμας ματιών σε μέγεθος μπιζελιού (αυτό θα διατηρήσει την περιοχή ενυδατωμένη και θα αποτρέψει τη μετακίνηση σκιών), άπλωσε μια μικρή ποσότητα primer σε όλο το βλέφαρο, μέχρι το φρύδι σου.

#2 Βάλε μια nude απόχρωση

Αφού εφαρμόσεις το primer, επέλεξε ένα nude χρώμα από την παλέτα σκιάς ματιών και εφάρμοσε το ομοιόμορφα στα βλέφαρα σου. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση του look που σκοπεύεις να δημιουργήσεις και θα βελτιώσει την εμφάνιση των σκιών ματιών που θα ακολουθήσουν. Επιπλέον, θα βοηθήσει στον αποχρωματισμό των βλεφάρων, εάν υπάρχει.

#3 Ξεκίνα με τον ορισμό της κόγχης σου

Ο ορισμός της κόγχης βοηθά στην προσθήκη περισσότερου βάθους στα μάτια. Επομένως, πρέπει να είναι το πρώτο βήμα της εφαρμογής σκιών. Ξεκίνα με μια ελαφρώς πιο σκούρα σκιά από την παλέτα που χρησιμοποιείς και εφάρμοσε την σε όλη την κόγχη με ελαφριές κινήσεις χρησιμοποιώντας ένα fluffy πινέλο ματιών. Θυμήσου να ξεκινήσεις με πολύ λίγο χρώμα και να το χτίσεις ανάλογα με την ένταση που επιθυμείς, αλλά και να κάνεις ανοδικές κινήσεις και όχι καθοδικές.

#4 Η ώρα για χρώμα στα βλέφαρα

Μετά την κόγχη, ξεκίνα με το κινητό βλέφαρο. Πάρε μια πιο ανοιχτή απόχρωση της επιλογής σου και κάνε blend χρησιμοποιώντας το ίδιο πινέλο που χρησιμοποίησες για την κόγχη σου ή ένα πιο μικρό για περισσότερη λεπτομέρεια. Ενώ κάνεις blend το χρώμα, θυμήσου να το δουλεύεις μέχρι και στην κόγχη για να σβήσεις τις σκληρές γραμμές, εάν υπάρχουν.

Pro tip: Ενώ δουλεύεις με ματ υφές, είναι σημαντικό να είσαι γρήγορη με την εφαρμογή και την ανάμειξη για να αποτρέψεις το προϊόν να κολλήσει στο δέρμα σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις blend τα πάντα πολύ πιο εύκολα.

#5 Πρόσθεσε τις τελευταίες λεπτομέρειες

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι το μακιγιάζ των ματιών σου φαίνεται ολοκληρωμένο. Εφάρμοσε λίγο από το ίδιο χρώμα με το κινητό σου βλέφαρο και στην κάτω γραμμή της βλεφαρίδας σου, χρησιμοποιώντας ένα σκληρό angled brush. Στη συνέχεια, πρόσθεσε δύο έως τρεις στρώσεις μάσκαρα για ”όγκο” στα μάτια σου και να προσθέσεις λίγο δράμα.