Η Blanca Suárez γεννήθηκε στη Μαδρίτη στις 21 Οκτωβρίου 1988. Σπούδασε Οπτικοακουστική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Rey Juan Carlos και με τη σειρά El Internado ξεκίνησε την καριέρα της στην υποκριτική το 2007. Το 2012 η Blanca βραβεύτηκε ως γυναίκα της χρονιάς στα GQ Awards. Από το 2017 πρωταγωνιστεί στην ισπανική σειρά του Netflix Cable Girls, που μόλις έκλεισε τον κύκλο της.

1. Το 2011 συνεργάστηκε με τον Pedro Almodóvar στην ταινία The Skin I Live In.

2. Θέλει πολύ να δουλέψει με τον Javier Bardem και να μάθει ό,τι μπορεί από εκείνον. Έχει δηλώσει, αστειευόμενη, πως θα ήθελε ακόμη και να του καθαρίσει το σπίτι.

by Tomás de la Fuente for Telva

3. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ρόλος που θέλει να υποδυθεί, είναι ανοιχτή σε ό,τι της προτείνεται. Πιστεύει πως διαλέγοντας ένα συγκεκριμένο είδος, απορρίπτει πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Ούτως ή άλλως υποστηρίζει πως αυτό που αγαπά στη δουλειά της, είναι η ευκαιρία που της δίνεται να αλλάζει χαρακτήρες.

4. Τα σενάρια τα διαβάζει πρώτα ως τηλεθεατής. Θέλει πάνω απ’όλα να είναι ενδιαφέρον το κείμενο και φυσικά, καλογραμμένο.

5. Η αγαπημένη της ταινία είναι το Match Point του Woody Allen.

6. Η Blanca έχει ασχοληθεί και με το modelling, κάνοντας μάλιστα πολλές φωτογραφίσεις σε μερικά από τα πιο γνωστά περιοδικά. Το 2013 έγινε το πρόσωπο της ιταλικής εταιρίας εσωρούχων “Intimissimi”. Αναφορικά με το modelling, δηλώνει πως θα ήθελε πολύ να δουλέψει με Balmain, Pucci και Armani.

7. Τα μυστικά ομορφιάς της είναι ο καλός καθαρισμός προσώπου και η σωστή ενυδάτωση. Όταν τη ρωτάνε τι είδους γυναίκα είναι, απαντάει πως είναι φυσική.

8. Αυτό που της αρέσει περισσότερο πάνω της, είναι τα χέρια και τα μάτια της. Περιγράφει τον εαυτό της λέγοντας πως είναι ήσυχη και ευαίσθητη.

9. Απολαμβάνει το καλό φαγητό, λατρεύει τα ζυμαρικά και δηλώνει πως δεν προσέχει όσο θα έπρεπε.

10. Όταν φεύγει από την Ισπανία, αυτό που της λείπει είναι το φαγητό και ο ουρανός.

featured photo: www.germaine-de-capuccini.com