keik

Ο νέος εθισμός είναι ένα gluten free κέικ με κεράσια, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Για αυτό το κέικ μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος σοκολάτας θέλεις ή ακόμα και ένα μιξ από διαφορετικές σοκολάτες. Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα.

Ίσως τα ρεβίθια που περιέχει να σου κάνουν εντύπωση αλλά ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης θα δεις ότι στο τελικό αποτέλεσμα η γεύση τους δεν φαίνεται καθόλου. Φρόντισε να είναι καλά βρασμένα έτσι ώστε να δώσουν ένα λείο αποτέλεσμα στο μείγμα σου. Τέλος, φρόντισε να προμηθευτείς ώριμα, ζουμερά και γλυκά κεράσια για να δώσεις ακόμα πιο νόστιμη γεύση στο κέικ σου.

Τι θα χρειαστείς:

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 6 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 80 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα ή φουντούκια
  • 100 γρ. σοκολάτα (λευκή, μαύρη ή γάλακτος) σε κομμάτια
  • 200 γρ. φρέσκα ώριμα κεράσια
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

  • Προθέρμανε στους 180 βαθμούς και βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ.
  • Βάλε όλα τα υλικά εκτός από τους ολόκληρους ξηρούς καρπούς, τη σοκολάτα και τα κεράσια σε ένα μπλέντερ. Κάνε το μείγμα σου όσο πιο λείο μπορεί να γίνει.
  • Ανακάτεψε τα 2/3 από τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα στο μείγμα και τοποθέτησε το στο ταψί σου.
  • Βγάλε τα κουκούτσια από τα κεράσια και κόψε τα στη μέση. Στη συνέχεια, πίεσε τα με τα χέρια σου μέσα στο μείγμα. Πρόσθεσε από πάνω τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα.
  • Ψήσε το για περίπου μισή ώρα και χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού για να δεις αν έχει ψηθεί καλά πριν το βγάλεις από τον φούρνο.
  • Σέρβιρε το ζεστό με παγωτό βανίλια.
Featured photo: www.telegraph.co.uk
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.