Το χειμώνα φοράμε hoodies και το καλοκαίρι Τ-shirts. Ή και ανάποδα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Μεγαλώνοντας εγκατέλειψα τα φανταχτερά μπλουζάκια των αλυσίδων και άρχισα να ψάχνω εκείνα τα πιο πρωτότυπα και κυρίως πιο badass. Έτσι ανακάλυψα και την Αριάδνη, την σχεδιάστρια πίσω από το Blackblom illustrations. To Blackblom θα σε κερδίσει πρώτα για τα πανέξυπνα σχέδια του, κι έπειτα με το Instagram του που τα κάνει όλα να φαίνονται πιο cool. Και μπορεί για την Αριάδνη να ήταν απλά μία ιδέα που έγινε πράξη, πρέπει να μπει όμως και στην ντουλάπα σου οπωσδήποτε! Αλλά ας αφήσω την Αριάδνη να σε πείσει καλύτερα.

Πες μας λίγα λόγια για το πως ξεκίνησε το Blackblom Illustrations

Σαν ιδέα το Blackblom δημιουργήθηκε το 2002 όταν αποφάσισα στα 12 μου χρόνια ότι θα γίνω σχεδιάστρια μόδας. Το black βγαίνει από το ΜΑΥΡΟμουστάκου και το Βlom είναι το Ολλανδικό μου επίθετο. Η πρώτη προσωπική μου συλλογή σαν Blackblom ξεκίνησε το 2013 όταν αποφοίτησα ως σχεδιάστρια μόδας.

Μιας και το σχέδιο υπήρχε πάντα στη ζωή σου, ήξερες ότι θέλεις να το συνδυάσεις με τη μόδα ή ήταν κάτι που προέκυψε;

Σπούδασα σχέδιο μόδας στην Ολλανδία και στην συνέχεια αποφοίτησα στην Ελλάδα οπότε το σχέδιο το είχα πάντα ως πρώτη επιλογή. Το 2013 ξεκίνησα να δουλεύω ως σχεδιάστρια μόδας σε μια εταιρία και παράλληλα έκανα και freelance ως illustrator. Tο 2018 αποφάσισα να συνδυάσω την αγάπη μου για το σχέδιο και το illustration και έτσι το Blackblom πήρε σάρκα και οστά.

Γιατί επέλεξες να γυρίσεις στη Θεσσαλονίκη και να ασχοληθείς εδώ επαγγελματικά με το αντικείμενο σου και όχι στο εξωτερικό;

Μου έλειπε η Ελλάδα και αποφάσισα να γυρίσω πίσω. Κατευθείαν ξεκίνησα δουλειά σε μια εταιρία που συνεργάζεται με πελάτες στο εξωτερικό και ως freelancer δουλεύω με ανθρώπους εκτός Ελλάδας  οπότε παίρνω μια δόση εξωτερικού.

Περίγραψε μας με 3 λέξεις το στυλ στο οποίο βασίζονται τα ρούχα που σχεδιάζεις στην Blackblom

Streetwear -Positive-Lifestyle.

Σου αρέσει να χρησιμοποιείς κλασσικά μολύβι και χαρτί για τα νέα σχέδια σου, ή προτιμάς την ηλεκτρονική μορφή απευθείας;

Είμαι tech junkie! Άρχισα με γραφίδα και τα τελευταία χρόνια δουλεύω μόνο στο ipad pro.

Πόσα είναι εκείνα τα σχέδια που δεν έχουν τυπωθεί ακόμα πάνω σε κάποιο T-Shirt ή φούτερ;

Πολλά, γιατί μπορεί να μου έρθει κάποια ιδέα όπου και αν βρίσκομαι.

Βοήθησε η Θεσσαλονίκη σε αρχικό στάδιο για να μεγαλώσεις το brand σου; Βρήκες ανταπόκριση στο κοινό της πόλης;

Ναι, βρήκα πολύ μεγάλη ανταπόκριση και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό!

Είναι εύκολο για μια δημιουργό όπως εσύ να βρίσκει συνεχώς την έμπνευση και να θέλει να δημιουργήσει πάντα κάτι καινούριο; H καθημερινότητα ευνοεί την δημιουργικότητα;

Για να είμαι ειλικρινής είναι πολύ δύσκολα, γιατί η καθημερινότητα μου είναι έντονη, αλλά όποτε βρίσκω κενό και ηρεμία σχεδιάζω. Μπορεί να μου βγει κάτι σε 5 λεπτά, αλλά και σε εβδομάδες.

Πώς βοήθησαν τα social media και συγκεκριμένα το Instagram, στο να προωθήσεις την δουλειά σου;

Aκόμα και με το eshop που σου δίνει την δυνατότητα να αγοράσεις χωρίς να επικοινωνήσεις με την εταιρία το Instagram είναι ένα αναγκαίο εργαλείο.

Θα ήθελες ποτέ να σχεδιάσεις κάτι για κάποιο μεγάλο brand στον χώρο του fashion design;

Σχεδιάζω ήδη και για άλλα brand όχι ως Blackblom, αλλά ως Αριάδνη. Θα ήταν ένα μεγάλο όνειρο να δω τη συνεργασία της Blackblom με ένα μεγάλο brand.

Πως φαντάζεσαι την Blackblom να εξελίσσεται μέσα στα επόμενα σχέδια; Εσύ σαν Αριάδνη θα ήθελες να κάνεις και κάτι ακόμα πέρα από αυτό;

Για αρχή θέλω να αφοσιωθώ στα Τ-shirt και στα φούτερ αλλά αργότερα φλερτάρω με την ιδέα να επεκταθώ σε αξεσουάρ για το σπίτι.


featured image: facebook.com/blackblom